Udstilling med elever fra Aalborg Kulturskole: FRA FRØ TIL SPIRE

PRESSEMEDDELELSE - Aalborg Kulturskole

Værkerne er skabt gennem et væld af forskellige grafiske teknikker, eleverne har arbejdet med henover året. Her er linoleumssnit, plantetryk, kalligrafi, collografi og monotypier. Men der er også blevet plads til mere eksperimenterende materialeforsøg; for er der ikke også – mellem al den kunstige, afbilledede natur – ægte, vildtvoksende planter, som spirer frem?

Udstillingen undersøger, hvad det vil sige at spire, vokse og gro. Er der ligheder mellem forandringer i naturen og børns opvækst. Hvordan vokser en blomst? Hvordan vokser et barn? Kan eksperimenter spire og blomstre til et kunstværk?

Fra frø til spire er en udstilling med kunstværker skabt af eleverne på Aalborg Kulturskoles billedkunstlinje. Udstillingen er kurateret af underviserne på Aalborg Kulturskole: Maria Lindegaard Henningsen, Sara Hagins, Søren Byrial og Svjetlana Dosen. Aalborg Kulturskole tilbyder undervisning i kunstneriske fag inden for 4 overordnede fagområder. De underviser på folke- og privatskoler i hele Aalborg Kommune, samt på Nordkraft, Huset og Utzon Center. Én gang om året samles kunst skabt af alle holdene på en stor temaudstilling. I år er det på Kunsthal NORD.

En undersøgelse af, hvad det vil sige at spire.

Du befinder dig i en skov. Et botanisk laboratorium, hvor sære vækster, yndefulde blomster og frodig flora spirer frem fra kunsthallens vægge, gulv og loft. Her udforsker de unge kunstnere fra Aalborg Kulturskole kunstneriske processer inspireret af naturen og planteverdenens vækstprocesser – fra frø, til spire over blomstring til forfald.

FERNISERING finder sted lørdag d. 4. marts 2023 kl. 10-15.

 

Udstillingen kan opleves: 4. MARTS 2023 – 18. MARTS 2023

Åbningstider:

tirsdag – fredag: 11:00 – 17:00

lørdag: 11:00 – 15:00

Kunsthal Nord · Kjellerups Torv 5, 2. sal · 9000 Aalborg · Tlf: 3199 4125 · kunsthalnord@aalborg.dk  · www.kunsthalnord.dk ·