Tre nordjyske museer genåbner i morgen

(Pressemeddelelse)

Vikingecenter Fyrkat ved Hobro og i Aalborg Lindholm Høje Museet samt Aalborg Historiske Museum åbner dørene for publikum igen onsdag 27. maj kl. 10. Alle tre steder hører under Nordjyllands Historiske Museum, som åbner de fleste øvrige afdelinger umiddelbart efter pinse, tirsdag 2. juni.

 

”Vi glæder os virkelig meget til at byde publikum velkommen igen, og vi har arbejdet hårdt på at skabe trygge rammer for såvel gæster som ansatte. Der er værnemidler og skilte med generelle retningslinjer samt skilte, der fortæller, hvor mange gæster hvert sted kan tage imod. Der er indsat ekstra rengøring, og vi vil løbende holde øje med, om der er brug for justeringer. Vi har gjort alt, hvad vi kan for at give folk en god og tryg oplevelse”, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach, Nordjyllands Historiske Museum.

 

Han håber, at folk vil benytte sommerferien til at besøge alle de fantastiske seværdigheder – herunder også de kulturhistoriske museer – som Danmark har at byde på. Udover de tre museer, der åbner onsdag, kan publikum fra 2. juni også se frem til at besøge Hobro Museum, hvor de arkæologiske fund fra Vikingeborgen Fyrkat er udstillede, Lystfartøjsmuseet på kulturkajen i Hobro, Den gamle købmandsgård Mariager Museum, Møllehistorisk Samling og Hadsund Egnssamling, der deler adresse i Hadsund samt de to selvbetjente museer med fri entre, Hals Museum og det hyggelige landbrugsmuseum med levende dyr, Boldrup Museum.

 

Aalborg Historiske Museum

På Aalborg Historiske Museum på Budolfi Plads midt i byen har museumsbutikken fået en opfriskning og byder på masser af historiske varer – blandt andet legetøj og spil, bøger og andet, der kan forsøde en sommerferie i Danmark. Museet har også besluttet at forlænge den populære nye særudstilling, Oprør i Nordjylland, som kun nåede at være åben en måned, før landet lukkede ned på grund af COVID-19.

 

Lindholm Høje Museet

På Lindholm Høje Museet er man også klar til gæster fra onsdag, mens Café Lindholm åbner pinselørdag 30. maj. De første 14 dage vil det være med begrænset menukort, men hvem bliver ikke fristet af en den klassiske fishn’n’chips eller bare kaffe og lækker hjemmebagt kage. Som en ekstra bonus kan man ude på Lindholm Høje med de mange vikingegrave opleve gotlandske får – en race, hvor både hanner og hunner har horn. Lige nu har de også nuttede lam, som man er velkomne til at nyde synet af – på behørig afstand.

 

Vikingecenter Fyrkat

Normalt ville Vikingecenter Fyrkat summe af liv og vikingeaktiviteter allerede fra påsken, men i år bliver det pinse, før de første vikinger indtager stedet. Her bliver der oplevelser for hele familien, når kimbrerne flytter ind på vikingegården. Man kan blandt andet opleve vikinger, der knokler i smedjen, mens andre arbejder med træ, læder og tekstiler. Der plantefarves og nørkles med sysler som nålebinding. Krigerne skal træne, og vikingebørnene lege. Gæster er velkomne til at deltage og prøve de gamle vikinglege.

 

Cirkusmuseet i Rold åbner tirsdag 9. juni, for her er man i øjeblikket i gang med en ny udstilling om Cirkus Schumann og dyr i cirkus. Og i Gråbrødrekloster Museet har man benyttet nedlukningen til at udskifte det gamle betalingssystem med møntindkast, så når museet under Algade midt i Aalborg åbner, bliver det med mulighed for at betale med både danske og udenlandske kreditkort.