Træskibe til Aalborg i 2020

Aalborg Regatta. Jens Krogh. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 17.06.16

Pressemeddelelse

Fra den 29.-31. maj 2020 fyldes havnen i Aalborg endnu engang af smukke skibe, når byen skal være vært for Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne.

Hvert år samles mellem 500-600 besætningsmedlemmer fra hele landet til Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne.

Stævnet har fokus på Danmarks sejlende kulturarv, og er det stævne i Danmark, der samler flest historiske fartøjer på et sted.

“Træskibs Sammenslutningen (TS) har samlet Danmarks sejlende kulturarv i forskellige byer hver pinse siden 1971. Her samles skibe, maritime håndværkere og-aktører i 3-4 dage og byder alle med om bord på vores fælles maritime kulturarv. Selv om vi jo godt kender Aalborg fra blandt andet The Tall Ships Races og opstart til Limfjorden Rundt, er det første gang TS Pinsestævnet kaster anker i Aalborg. Vi glæder os meget til at besøge Limfjordens hovedstad, hvor ikke mindre end 13 TS fartøjer er hjemmehørende”, fortæller forretningsfører i Træskibs Sammenslutningen Merete Ettrup

Byens borgere, skibenes besætninger og øvrige gæster, der måtte have lyst til at lægge vejen forbi havnen, får rig mulighed for at opleve og deltage i en masse sjove og maritime aktiviteter, når der samtidig holdes den årligt tilbagevendende begivenhed Aalborg Regatta.

“Vi er rigtig glade for at Træskibs Sammenslutningen har valgt at placere deres Pinsestævne i Aalborg. Det betyder rigtig meget for byen, at vi får arrangementer af denne størrelse, og vi glæder os til at tilføje Pinsestævnet til rækken af store arrangementer i byen. Skibene vil passe fantastisk til Aalborgs havnefront og jeg er helt sikker på at aalborgenserne vil tage godt i mod skibene og lægge vejen forbi for at beundre de flotte skibe”, siger borgmester Thomas Kastrup Larsen.

“Pinsestævnet passer helt fantastisk sammen med Aalborg Regatta og vores havnefront, der gennem mange år er blevet tilpasset at kunne give såvel skibe som publikum en helt enestående oplevelse. Vi forventer, at Aalborg Regatta og Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne 2020 vil komme til at supplere hinanden på en sådan måde, at begge arrangementer nyder godt af det”, fortæller eventchef Søren Thorst.

Aalborg Regatta 2014. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 21.06.14