Tradition, tendenser og talent på sommerens Nibe Festival

PRESSEMEDDELELSE - Nibe festival

Nibe Festival er ikke bare musikalsk tradition. Der er også fokus på musikalske tendenser og talent, og det er dagens release et godt eksempel på.

 

Burhan G og Dizzy Mizz Lizzy har gang på gang skabt stor fest i Nibe, og sådan bliver det heldigvis også til sommer. Med dagens to øvrige navne – nemlig Andreas Odbjerg og Dopha, er fingeren helt sikkert også placeret på ”aktualitetspulsen”.

Dizzy Mizz Lizzy

Den ikoniske trio er tilbage i Nibe. Klar til at lave fest, klar til at imponere, klar til at pumpe energi i fællesskabet, klar til at rulle perlerækken af hits ud fra Stor Scene.

En af de mest episke Nibe-koncerter er ubetinget debutkoncerten med Dizzy Mizz Lizzy fredag d. 28. juni 1996. En meget ung trio væltede festivalens største scene – et stort telt på Dyrskuepladsen, som dengang dannede ramme for festivalen.

Ikke så meget mere fortid. For Dizzy Mizz Lizzy er helt sikkert den ypperste nutid og forhåbentligt også masser af fremtid på den danske rockscene.

Dizzy Mizz Lizzy spiller Stor Scene fredag d. 1. juli – stort set på årsdagen 26 år senere.

 

Andreas Odbjerg

Andreas Odbjerg er ubetinget et af de bedste eksempler på, at dansk musik er inde i en ultimativ udviklingsstime.

Andreas er ikke alene brudt igennem med egne hits som ”I Morgen Er Der Også En Dag”, ”Føler Mig Selv 100” og Tobias Rahim-duetten ”STOR MAND”, han har også skrevet til og med artister som Drew Sycamore, Malte Ebert samt Lord Siva & Vera.

Vi ser frem til, at Odbjerg, Danmarks helt store nye popnavn, fylder Blå Scene med stor fest, ”STOR MAND” og i det hele taget befriende dejligt store armbevægelser og cool attitude.

Odbjerg gæstede i øvrigt Nibe i 2017. Dengang med duoen Moses: ”Andreas”.

Dopha

Det vælter frem med nye danske sangerinder med voldsomt meget potentiale. Dopha er et godt eksempel på det.

Med inspiration fra alt lige fra opvæksten i Romalt til de store internationale sangerinder som Lana Del Rey og Taylor Swift, serverer Dopha melankolsk pop på SÅ overbevisende vis.

”Happy for Me”, ”The Game” og debutsinglen “September Till June” er fremragende eksempler på, hvor stort et potentiale den her sangerinde har.

Det bliver helt sikkert både varmt og stemningsfyldt i Reservatet torsdag eftermiddag.

Burhan G

Sommeren 2022 bliver relativt eksklusiv for Burhan G. En af få koncerter bliver dog heldigvis i Nibe.

Burhan G, som barsler hele to albums under projektet ”Generationer”, er dermed ikke bare eksklusiv, han er også superaktuel.

Sympatiske Burhan G har det vildeste bagkatalog, og under Nibe 2022 skal publikum bl.a. forkæles med numre som ”Jeg’ I Live”, ”Din For Evigt”, ”Jeg Vil Ha’ Dig For Mig Selv”, ”Karma” og ”Mest Ondt”.

Ja, eksklusiv, ja, superaktuel, og ja, ikke mindst også en helt unik og intim oplevelse. Burhan G optræder nemlig for fuld musik og fed attitude under Blå Scenes mørke dug.

 

Følgende navne er klar til Nibe 2022:

Jung, Suspekt, MALURT, Martin Jensen, Alex Vargas, Jada, Tobias Rahim, Gnags, Tessa, Cheff Records (TopGunn, Kidd, Klumben, ELOQ), Faustix x Ude Af Kontrol, Artigeardit, Poul Krebs, Rasmus Seebach, Mekdes, Jonah Blacksmith, Dopha, Dizzy Mizz Lizzy, Burhan G og Andreas Odbjerg.

Inden for ganske få dage offentliggøres et af festivalens absolutte hovednavne – og det er internationalt.