Tillykke, du er feminist!!!

Tekst Nikoline Brix

Feministerne er alle vegne, og der kommer flere og flere af os

Så lad os slå én ting fast! Går du ind for ligestilling og lige rettigheder mellem kønnene? Ja, tillykke. Så er du feminist 😉 Og nu vi er ved det, så er en feminist hverken mandehader eller en gammel rødstrømpe.

Der er virkelig god grund til at hylde tendensen, selvom emnet stadigvæk er svært at snakke om. Specielt da mange stadigvæk tror at feminister hader mænd, at de forventer særbehandling, at de føler sig som ofre eller får for lidt p*k (for nogen mænd er det jo løsningen på alt…!!!) Men feminisme er for begge køn, og det er sgu ikke kun kvinder, der kan være det! Der findes så mange rundt omkring i verden. Der er for eksempel Beyonce, Kronprinsesse Mary, Sofie Hagen, Emma Watson, Barack Obama, Prins Harry og Anne Linnet bare for at nævne nogle få. Disse personer er store feminister, som man både kan fornemme i deres taler, sange og bøger.

En feminist-ordbog

Der er endda udkommet en feminist-ordbog for os feminister, så man ikke virker som Bambi på glatis, når folk udspørger én om hvorfor man er feminist, eller hvad det betyder. Jeg er stolt over at være det, og har fundet ud af, at jeg altid har været feminist.

Jeg vil gerne dele ét ord jeg har læst i denne ordbog, et ord som virkelig har åbnet mine øjne for at, du må og skal elske din krop som den er. Det er ordet Bodypositivism. Kropspositivisterne elsker deres kroppe, som den er. Om den er tyk, tynd, behåret eller har ar. Kropspositivisterne har én fjende, og det er skønheds- og sundhedsfreaks, der hele tiden skal belære os om, hvad der er rigtigt og forkert, specielt på de sociale medier. De får os til at være utilfredse med os selv. Så industrien indenfor skønhed og sundhed kan tjene penge på folk, der hopper med på vognen. Så vi får løftet vores bryster (ja faktisk hele ansigtet), bruger en helveds masse penge på antirynkecreme, og køber dyrt tøj for at pakke vores ellers smukke krop ind.

Jeg er stolt over at være feminist, og alle burde sætte sig ind i hvad en feminist i virkeligheden er. For vi er ikke så firkantet som folk ellers går og tror! En feminist går ind for at folk er forskellige og elsker det!

– Nikoline