Tillykke Aalborg! – Nu kommer iværksætterpengene ud at arbejde

Tekst & Foto Kristian Andersen

Sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl forestod den første uddeling af Aalborgs iværksætterpulje. Syv spændende ideer fik penge. 22 havde søgt. Men der kommer nye uddelinger. For målet er, at der hvert år uddeles 1 million.

Til lykke, Aalborg! Endelig sker det. Endelig kommer pengene i Aalborg Kommunes iværksætterpulje ud at arbejde hos kommunens mange iværksættere i stedet for at ligge stille i borgmesterforvaltningens gemmer. Sådan skal det være!

I februar kunne Mads Duedahl – Aalborgs rådmand for sundhed og kultur (og af interesse også iværksætteri) – stå for uddelingen af den første lille million af de foreløbig to millioner, som byrådet for to år siden bevilgede til en særlig indsats, som skal løfte Aalborgs iværksættermiljøer.

Bevillingen skete, fordi der er behov for, at give liv og luft til nye initiativer, hvis Aalborg skal klare sig i konkurrencen om at tiltrække og fastholde landets dygtigste og mest talentfulde iværksættere. Og det skal vi selvfølgelig!

I de mellemliggende to år har rigtig mange efterlyst, at pengene kom i arbejde. Og det er så, hvad der sker nu.

De syv første modtagere af midler fra iværksætterpuljen viser, at Aalborg emmer af iværksættertalenter – som har store ambitioner. Og meget gerne vil bidrage til at hele iværksættermiljøet i Aalborg får et løft.

  • ”Iværksætterboxen” v. BoxTown
  • ”Social Kreativ Iværksætteraften” v. Råt og Godt
  • “Nextnord Townhall 2018” v. Nextnord
  • ”Innovation 9220” v. Erhvervsnetværk 9220
  • ” Aalborg Startup Community” v. Startup Community Aalborg
  • ”Community Space til Startuporganisationer” v. StartupWorks
  • ”Vækst igennem SoMe, intensiv branding, marketing og salgs bootcamp” v. Mindfull Rich
Startup Works erobrede først to af tre længer i det gamle kongeslot, Aalborghus Slot. Men det blev hurtigt for lille – så der er skabt endnu en aflægger i den gamle TDC-bygning oven på Sinnerup. Her besøger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind Startup Works i oktober.

STARTUP WORKS EROBREDE AALBORGHUS SLOT – SOM VAR FOR LILLE

Det er iværksættermiljøer, som også bruger byen på en helt ny måde, vi ser her:

Startup Works, der laver et community space – hvor nye iværksættere kan komme og få råd af de mere garvede, som allerede er etableret, er et af byens mest spændende miljøer. Skabt af to nordjyder, der boede i København, men følte, at Aalborg rummede nogle muligheder.

For to år siden etablerede de sig i to af tre længer i det gamle Aalborghus Slot, hvor 50 virksomheder holder til – og allerede efter et år måtte det udvide, så det også har fået plads i den gamle TDC-bygning oven på Sinnerup.

ERHVERVSNETVÆRK 9220 FULDENDER OPGØRET MED DEN GAMLE GHETTO

ErhvervsNetværk 9220, som laver en iværksætterportal, der skal matche de mange iværksættere i og omkring universitetsmiljøet og UCN med 170 etablerede virksomheder i det, der i mange år var permanent ghetto.

Nu er Aalborg Øst kommet meget videre – blandt andet takket været et tæt samarbejde om helhedsplanen, som skiftende regeringer, Aalborg Kommune og boligselskabet HIMMERLAND Boligforening har løftet på.

Boligselskabet fornyr store dele af boligmassen, henter private investorer og bygherrer ind, så den tidligere ghetto bliver en spændende og blandet by med både boliger, erhverv og offentlige institutioner.

ErhvervsNetværk 9220 har allerede fået 170 medlemsvirksomheder – og fuldender opgøret med den gamle ghetto, når de opretter en portal, hvor etablerede virksomheder hjælper nye iværksættere (blandt andet fra AAU og UCN) videre til succes. Her skåler erhvervsnetværkets Flemming Andersen og formand Morten Christensen (til højre) på pengene fra iværksætterpuljen.

Og med det syv år gamle ErhvervsNetværk 9220, som nu har samlet 170 virksomheder og har stigende indflydelse på kommunens planlægning i området, er man nu på vej til at fuldende opgøret med den gamle ghetto. Aalborg Øst er noget helt andet i dag, end da Helhedsplanen blev skabt for ti år siden – og ambitiøse iværksættere kommer til at forandre billedet endnu mere.

Statsminister Løkke kan altså hente rig inspiration i Aalborg, når regeringen vil gøre op med de ghettoer, der stadig eksisterer i andre storbyer!

Der er masser af godt at se på i Aalborg. Vi har allerede små 1000 nye virksomheder, der ser dagens lys i Aalborg hvert år. Nogle går ned. Nogle går ned hurtigt. Men der er rigtig mange, der rykker. Og talentet er der. Derfor skal pengene ud at arbejde i miljøer.

Til lykke til modtagerne af de første uddelinger fra Aalborgs iværksætterpulje – og til lykke til Aalborg! For iværksætterne er guld værd.

PS: Formålet med Aalborgs Iværksætterpulje er at give tilskud til initiativer og aktiviteter, der er til gavn for iværksætteri generelt i Aalborg Kommune. Aktiviteten skal ligge ud over eksisterende initiativer og ud over, hvad der må forbindes med virksomhedsdrift.

Læs mere her….
https://www.aalborg.dk/business/ivaerksaetteri/aalborgs-ivaerksaetterpulje

1 Trackback / Pingback

  1. Mød Kristian Andersen – APPETIZEs nye blogger – appetize.dk

Kommentarerne er lukkede.