Thomas fik 29.509 personlige stemmer

Fotograf Johny Kristensen

Thomas Kastrup-Larsen, der sammen med Socialdemokratiet vandt 17 mandater og absolut flertal i Aalborg Kommune, fik et kanonvalg, skriver TV2 Nord i dag

Fotograf: Johny Kristensen Thomas Kastrup-Larsen i selskab med Kathrine Skovsgaard og Svend Buch under et debatmøde i Sundhedens Hus lige før valget

 

Endvidere skriver TV2 Nord:

Intet mindre kan gøre det, for med 29.509 personlige stemmer var det altså hver fjerde vælger, der satte deres kryds ved den siddende borgmester – 25,3 procent for at være præcis.

Borgmesteren hævede sit personlige stemmetal med 77 procent fra 16.671 stemmer, og han får over halvdelen af alle de stemmer, der er afgivet til Socialdemokratiet i Aalborg Kommune – 52,79 procent af stemmerne på liste A.

– Det er næsten uvirkeligt stort, men det gør også bare, at jeg føler mig forpligtet til at arbejde på samme måde, som vi har gjort hele vejen. Jeg har fået det her mandat, fordi vi har kørt samarbejdspolitik og skabt resultater for Aalborg, og det vil jeg blive ved med, uanset det valg jeg har nu, eller som jeg lige har fået, lyder det fra Thomas Kastrup-Larsen.

Fotograf : Johny Kristensen  Thomas Kastrup-Larsen til debatmødet 11. oktober 2017

Valget tirsdag gør Thomas Kastrup-Larsen til den Aalborg-politiker, der har fået det bedste personlige valg nogensinde, og han slår den hidtidige rekordholder Marius Andersen, der i 1978 fik 18.428 stemmer – i en noget mindre udgave af Aalborg Kommune, skal det retteligt nævnes. Marius Andersen fik cirka 28 procent af alle stemmerne dengang.

Aftenens store taber i Aalborg Kommune blev Tina French Nielsen. Med en tilbagegang på 4,7 procentpoint mister Aalborgs førsteudfordrer et enkelt mandat.

Målt på personlige stemmer er nederlaget til Tina French Nielsen endnu mere markant. Hun fik 4265 stemmer tirsdag mod 6829 i 2013.