Tarteletter med kyllingefyld

OPSKRIFT OG FOTO Laura Sahl

Kyllingefyld

1 hel kylling
4 nye danske gulerødder
1 bundt grønne asparges 250 g.
Friske eller frosne ærter 1/2 løg
1 glas hvide asparges
1 bundt persille
100 g. smør
5 spsk. hvedemel
ca. 5 dl. sødmælk
salt og peber
2 forårsløg (til pynt)
1/2 bundt persille (til pynt)

Sådan gør du

Skyl kyllingen grundigt i koldt vand. Læg den derefter i en stor gryde. Hæld vand i gryden til kyllingen er dækket af vand. Sæt gryden på komfuret og skru op på middelvarme. Når kyllingen begynder at småsimre, skrues der ned på lav varme (mit komfur stod på 3 ud af 9). Lad den simre i en god time. Når kyllingen er færdig, slukkes komfuret. Lad kyllingen blive i gryden, til den er kølet af. Når kyllingen er kølet af, tages den op. Pluk nu alt kødet fra kyllingen. Læg alt kyllingekødet i en skål, og stil det til side.

Skær gulerødder og grønne asparges ud i mundrette bidder. Kom ærterne i en skål. Sæt en gryde over med vand i. Når vandet koger, blancheres først gulerødderne i 2 minutter, og derefter hældes de grønne asparges i gryden, lad dem koge i 2 minutter. Derefter hældes ærter i, og kog det hele i yderligere 1 minut. Hæld nu vandet fra, og hæld alle grøntsagerne i en skål. Hæld vandet fra de hvide asparges, men HUSK du skal gemme alt vandet derfra, det skal nemlig bruges til saucen. Hak de hvide asparges i mundrette bidder.

Nu skal saucen laves. Hæld smør i en gryde. Når smørret er smeltet, tilsættes melet. Pisk grundigt rundt i gryden imens. Lad det stege i et par minutter. Tilsæt nu mælk og vandet fra de hvide asparges. Tilsæt det lidt ad gangen, imens du pisker. Når du føler saucen har den rette konsistens, smages den til med salt og peber. Riv nu et halvt løg i saucen. Hæld grøntsagerne, kylling og hvide asparges deri. Rør det hele godt sammen. Inden servering hakkes persille og det vendes i saucen.

Tarteletskaller

Det er vigtigt, at du køber butterdejsplader til denne opskrift. De ligger altid på frost, og kan købes i de fleste supermarkeder. Varm ovnen op på 185C varmluft. Læg butterdejspladerne ved siden af hinanden på en bradepande, beklædt med bagepapir. Lad dem tø op, imens ovnen varmer op. Når ovnen er varm, stilles bagepladen i ovnen. Bag dem i cirka et kvarter, men hold øje med dem! De skal blive gylden brune, og sprøde. Når tarteletskallerne er færdige, tages de ud af ovnen. Lad dem stå, til de er kølet af.

Lav et hul øverst i de sprøde butterdejsskaller (jeg brugte min finger), og fyld nu det varme fyld deri. Pynt tilsidst med fint hakket forårsløg og fint hakket persille.

Velbekomme!