Succesforestilling genopsættes på Teater Nordkraft

Tekst Pressemeddelelse (Teater Nordkraft) | Foto Presse

Kan du huske dengang, man holdt julefrokost, drak for mange øl og dansede hele natten i Jomfru Ane Gade? Det kan genopleves på Teater Nordkraft, som nu genopsætter succesforestillingen ”150 meter til i morgen”.

Det kan godt være, man ikke kan komme i Jomfru Ane Gade lige nu, men man kan gå ind og se ”150 meter til i morgen”, og det er en oplevelse, som ligger meget tæt op ad, lover Teater Nordkraft, der nu genopsætter den meget populære forestilling.

150 meter til i morgen havde premiere i november 2019 og trak så meget opmærksomhed, at Teater Nordkraft spillede for fulde huse og måtte lave ekstraforestillinger for at møde efterspørgslen. Dengang bundede publikum bajere til et lydtæppe af Jomfru Ane Gade op gennem tiderne, og det var absolut en teaterform, der appellerede til aalborgenserne:

– For mange vil 150 meter til i morgen være et nostalgitrip, og det er også meningen. Det er i høj grad en feel-good-forestilling. På en måde kan vel godt sige, at det kan være en slags erstatning for de aflyste eller afdæmpede julefrokoster at gå ind og se den her forestilling, for den efterlader publikum i en sindstilstand, der minder om en fantastisk aften i ”Gaden”, siger teaterchef Minna Johanneson, som selv har instrueret succesforestillingen.

– Fortællingen afspejler mit eget livssyn, nemlig at der altid er endnu en dag og endnu en chance. Uanset hvor mange chancer, man forspilder og hvor gammel, man bliver, siger Minna Johannesson.

Det har været en årelang drøm for den svenskfødte instruktør og teaterchef at lave en forestilling om Jomfru Ane Gade. Ikke med Jomfru Ane Gade som bagtæppe, vel at mærke – men om Jomfru Ane Gade med gaden som den drivende kraft. Forestillingens hovedperson er pigen Ane, som vi følger op gennem sit livsforløb. Det uventede møde er omdrejningspunktet, og de fire karakterer får alle indflydelse på hinandens liv gennem tilfældige møder.

Det er oplagt at tage kollegerne – eller hvem man nu plejer at holde julefrokost sammen med – ind at se forestillingen, selvom man lige må vente til januar. Genopsætningen spiller nemlig fra den 29. januar 2021 til den 20. februar i 14 corona-sikrede omgange.