Stor hjælp til Region Nordjylland

Tekst Christina Svendsen | Foto DK Makers/Christoffer Mørch

I formiddags kunne en gruppe hårdtarbejdende og stolte nordjyder aflevere den første af fem leverancer til Region Nordjylland på i alt 10.000 visirer.

Christoffer Mørch er til dagligt industriel designer i sin og sin partners designvirksomhed Ideaal i Aalborg centrum. Under Corona er han blevet en del af styregruppen for den frivillige organisation DK Makers, der ønsker at give et værn til vores sidste værn – alle dem der arbejder i sundhedssektoren.

– Vi sidder formodentlig alle med følelsen af at det er utrygge tider og mange af os har et ønske om at kunne gøre noget ved det – og det kan vi. Vi fandt ud af, at vi i DK-MMC kunne hjælpe, lige nu, direkte hos dem, der mangler, fortæller Christoffer Mørch.

– For os handler det om at gribe den mulighed for at gøre en forskel for dem som eller ville have følt sig lidt ladt i stikken. Vi vil gerne have at alle medarbejderne i alle led vores sundhedssystem kan arbejde uden at føle sig utrygge. Det betyder i sidste ende at de kan gøre deres arbejde, og vi andre kan gavne af det. På den måde kan vi hjælpe hinanden, hver for sig, på hver sin måde, uddyber Christoffer.

De eneste, de frivillige hos organisationen har behov for er transparenter og elastik for at kunne producere værnemidler på deres egne 3D-printere. Alle er velkomne til at byde ind med den hjælp, der er dem muligt.

– Alle i organisationen arbejder frivilligt, og vi får vores materialer via donationer og derfor er visirerne også gratis. Vores makers 3D-printere arbejder mere eller mindre i døgndrift og det eneste, der stopper dem, er manglende plast-filament, som bruges til at skabe visirholderne. Derfor vil stor og små donationer blive modtaget med (afsprittet)kyshånd. Det kan man gøre på MobilePay 720062, fortæller Christoffer.

Alle der har behov for værnemidler kan sende en forespørgsel på organisationens hjemmeside: www.makersmodcorona.dk, hvor man også kan finde mere information.

Har du lyst til selv at komme i gang med din 3D-printer derhjemme eller har lyst at give en hånd med på anden vis, så tøv ikke med at kontakte Christoffer Mørch, der er tovholder for område Nordjylland i DK Makers. Alle vil blive budt pænt velkommen.