Rytterstatuen gemte på en hilsen fra 1995

Rytterstatuen af Kong Christian den 9. er flyttet i depot. Statuen viste sig at gemme på en hilsen fra 1995.

 

Aalborg Kommune kunne for tre uger siden fortælle, at rytterstatuen af Kong Christian den 9. skulle flyttes midlertidigt i depot, mens John F. Kennedys Plads er under omdannelse for at gøre plads til den kommende Plusbus.

Nu er rytterstatuen flyttet i depot og her har kommunen fundet en skjult hilsen fra sidste gange, statuen blev flyttet i 1995. I soklen har man fundet en graveret plade med årstal og navn på dem, der var med til at genopføre statuen samt en tobaksæske med følgende hilsen:

“Rytterstatuen af Chr. 9. genopført på stedet her marts 1995 af murermester Per Stender, Østergade 32A, 9400 Nørresundby og snedker/tømrermester Erik Dahl Luneborgvej 74, 9382 Tylstrup.”

Henning Sørensen fra Aalborg Kommunes Entreprenørenhed, der har haft ansvaret for flytningen af statuen, glæder sig over hilsenen:
– “Det er sjovt at finde sådan nogle skjulte hilsner fra dem, der tidligere har været med til at udføre det arbejde, vi står med i dag. Så selvfølgelig skal vi også lave en hilsen, der måske i fremtiden vil blive fundet på ny.”

Når rytterstatuen i slutningen af 2021 vender tilbage til John F. Kennedy Plads, bliver det med tobaksæsken med den gamle hilsen samt en ny hilsen fra Eric Bjerregaard fra Bjerregaard og Vigel Pedersen A/S, som skal stå for genopførslen.