Spis sensommerens sæsonaktuelle grøntsager

Tekst Pressemeddelse (Sæson) | Foto Sæson

På tærsklen til efteråret er det med at nyde det sidste skud af sommer. Heriblandt sommeraftener på terrassen med grøntsager på grillen og sprøde salater. I august er majs, spidskål og fennikel i sæson, så læg de sæsonaktuelle grøntsager i indkøbskurven, mens de smager allerbedst. Når du har friskt saftigt grønt, får du typisk lyst til at spise mere grønt hver dag.

Sæson kommer her med fun facts om månedens grøntsager og lækre opskrifter, der gør det nemt at få én frugt eller grøntsag mere om dagen.

Majs

Tip og styling: Bente Nissen Lundsgaard, foto: Henrik Freek

Brug friske majs i salater eller grill dem, og påfør frisk persillesmør – en sikker favorit hos de yngste. Ja, faktisk hos alle aldersgrupper. Prøv denne nemme og børnevenlige opskrift med majs på pind.

Vidste du, at?

  • Majskolber i gennemsnit har 800 majskorn – der sidder i 16 rækker?
  • Majs faktisk tilhører græsfamilien?

Spidskål

Spidskål er en aldeles alsidig grøntsag. Du kan spise spidskål råt, dampe det, bruge det i wok eller grille det. I august har spidskål sin højsæson, så det er bare med at huske spidskål i ugens madplan. Lav fx en salat med radiser og ærter.

Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Line Falck

Vidste du, at?

  • Spidskålet blev kaldt ‘sukkertop-kål’, da det kom til Danmark i 1700-tallet? Sikkert på grund af dets ellipseformede hoved.
  • Spidskål er lidt mildere i smagen end andre slags kål, og derfor er oplagt til sommersalater?

Fennikel

Fennikel er en god smagsgiver, og den markante lakridsagtige smag er både god rå og tilberedt – i gryderetter, let dampet eller som i opskriften her på ovnstegt kylling med appelsin og fennikel. Fennikel kan holde sig i op til tre uger i køleskabet, så få fennikel i indkøbs-kurven, mens de er i sæson, og nyd godt af den længe.

Vidste du, at?

  • I Shakespeares tid blev fennikel brugt som krydderi i mjød-drikke
Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

Brug for mere inspiration?

sæson.dk finder du både opskrifter, tips og tricks til grøntsager i sæson.

Om Sæson

Sæson er en kampagne finansieret af Dansk Gartneri og EU med det formål at inspirere danskerne til at spise mere frugt og grønt. Læs mere på sæson.dk.