Speedway-legende fra Brovst besøger Biffen i Nordkraft

Tekst Pressemeddelse (Biffen) | Foto Presse

Hans Nielsen, Ole Olsen og Erik Gundersen

Hele 22 gange vandt Hans Nielsen fra Brovst verdensmesterskabet i speedway. Tirsdag den 11. juni er han æresgæst i Biffen Nordkraft og indleder filmen ‘Kongernes fald’ – en ny dokumentarfilm om dansk speedways storhedstid. Filmen, der har premiere den 6. juni, handler om de tre danske speedway-konger, Hans, Ole og Erik, der samlede nationen og erobrede verden, lige indtil det blev en personlig kamp mellem de tre.

I midten af 1970’erne rejste de unge, jyske speedwaykørere Hans Nielsen og Erik Gundersen til England for at jage drømmen om at blive verdensmestre ligesom idolet Ole Olsen. Men hurtigt står det klart, at der kun er plads til én på tronen.

Filmen fortæller historien om det nære bånd mellem tre mænd, som med tiden skifter fra venskab til iskold rivalisering – båret af deres ambition om at blive den bedste og vinde guld til Danmark. ‘Kongernes Fald’ nøjes ikke med at skildre et højdramatisk stykke Danmarkshistorie, men er også et underholdende gensyn med den epoke, hvor dramaet udspiller sig: 1970’erne og 80’erne.  De tre hovedpersoner, deriblandt Hans Nielsen, medvirker alle i filmen,  som også byder på aldrig-før-offentliggjorte optagelser.

Se traileren her: