Skansespillets 30 års jubilæumsforestilling

I nu 30 år, har teaterforeningen Skansespillet, hver sommer i juli, været fast inventar på Hals Skanse – med store musicalopsætninger under åben himmel. I år opføres Lene Kaaberbøls Skammerens Datter, der markerer Skansespillets 30 års jubilæum.

Tilbage i 1988 så den lille nordjyske teaterforening, Amatørscenen Skansen, dagens lys for første gang, hvor den historiske skanse i Hals dannede de perfekte rammer for en friluftscene med teater, sang og dans. Nu 30 år senere går den lille teaterforening under navnet Skansespillet – drevet af frivillige kræfter bag scenen samt dygtige amatørskuespillere og professionelle instruktører og musikere.

Efter 29 musicalopsætninger på Skansen, opfører Skansespillet denne sommer jubilæumsforestillingen Skammerens Datter.

De fattige borgere i Skidenstad

En musicalforestilling for hele familien

Musicalopsætningen af Skammerens Datter er baseret på Lene Kaaberbøls fængslende fantasyhistorie om skam, mod, venskab og kærlighed – med tekst og musik af Thomas Høg, Sune Svanekier og Lasse Aagaard. Musicalen blev i 2012 opført på Østre Gasværk Teater. Det er første gang nogensinde, at Skammerens Datter opføres på en friluftscene, hvorfor Skansespillet til sommer kan præsentere helt nye musikalske arrangementer, skrevet til denne friluftsopsætning.

Skammerens Datter er gys, fryd, drageblod og nordiske urtoner – en magisk musikteateroplevelse, der følger pigen Dina og hendes færd fra Lindehuset i Birkene gennem skovene til Dunarks slimede dragegrotter, til alkymistens lune værksted og det truende folkemylder ved skafottet.

Det er en forestilling, der fortolker et til tider dystret fantasyunivers, sat i Middelalderen, med drama, uhygge, humor og ikke mindst sange, som rangerer fra det rørende til det muntre. Derfor er Skammerens Datter en underholdende forestilling for hele familien.

Dama Lizea bliver skammet af skammerens datter, Dina & Drakan og Nico i kampen om retfærdighed

En frivillig forening med store ambitioner

Hver sommer er der over 100 frivillige, der engagerer sig aktivt i sommerforestillingen, og de stærke frivillige kræfter er hele grunden til, at det kan lade sig gøre at sætte en stor musicalopsætning som Skammerens Datter op. Før premieren på en forestilling skal der blandt andet bygges scene, laves kostumer og findes rekvisitter, og under en forestilling er der folk til stede i billetlugen, kaffeteltet, på volden og i kostumeteltet. Derfor lægges der mange frivillige timer, der får det hele til at løbe rundt og som samtidig skaber et stærkt sammenhold.

På scenen er der til sommer 51 amatørskuespillere, der siden januar har øvet og er blevet instrueret i både sang, dans og skuespil. Selvom alle på scenen er amatører, så er engagementet og ambitionerne skyhøje, hvorfor hele instruktørteamet samt musikere er professionelle. Der bliver derfor taget højde for enhver lille detalje – hvad end det er scenen, kostumerne, skuespillet, sangen, dansetrinene eller musikken. I sidste ende handler det om at give de knap 4000 publikummer, der hvert år ser Skansespillets sommerforestilling, en kæmpe oplevelse, og dette års jubilæumsforestilling bliver ikke anderledes.

Skansespillets musicalopsætning af Skammerens Datter spiller fra den 5. til den 14. juli på Skansen i Hals – hverdage klokken 19.00 og i weekender klokken 15.00.

Du kan læse mere om forestillingen her.

Kroen med Mester Maunus, Fru Petri og Våbenmesteren & Fangekælderen med Draken, Nico og Dina