Showanmeldelse: Wallmans Christmas Show i Aalborg Kongres & Kultur Center

Tekst Pernille Thulin | Foto Betina Fleron

Fra 15. november og indtil 7. december kan man opleve Wallmans Christmasshow i Aalborg Kongres & Kultur Center, når de for første gang slår rødder uden for København. Vi var med til premieren på showet, hvor der hver gang er efterfølgende fest, hvor en DJ spiller op til dans. Det er et oplagt set up til julefrokoster.

Wallmans er kendte for deres dinnershows i Cirkusbygningen i København, hvor der er et højt niveau af underholdning indenfor sang, dans og akrobatik. I lørdags havde jeg æren af at overvære deres show her i Aalborg, og som tidligere danser er det lige min boldgade og jeg havde virkelig set frem til showet, samtidig med jeg ikke helt vidste, hvad jeg skulle forvente. Jeg kender flere professionelle dansere, som har været med i showet i København, så der ingen tvivl om, at jeg virkelig så et stort show for mig.

Showet er bygget op omkring en 4 retters menu. Man har mulighed for at købe drinks-pakker til showet, til showet + afterparty eller bare løbende under showet. Det hele startede i foyeren hvor to af showets sangere underholdte med kendte julesange under velkomstdrinken. Stille og roligt fandt folk deres pladser ved større eller mindre langborde, hvor de mange tjenere var hurtige til at servicere gæsterne. De havde fuldstændig styr på, hvem der havde bestilt hvad af drikkevarer, og sørgede hele tiden for at fylde op eller tjekke om nogle manglede noget. Det fungerede rigtig godt.

En af de mandlige sangere startede showet med at varme publikum op på en lille scene midt i salen, ved at få folk til at deltage ved at klappe, pifte og sige komplimenter til sidemanden. De fleste var helt i stemning til det, og var passende til dem som deltog i større selskaber. Snart joinede de andre artister ham og de otte deltagere blev præsenteret, og man fik et indtryk af hvilket niveau showet ville være på.

Castet bestod af to mandlige og to kvindelige sangere, to dansere og to akrobater. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg var meget hurtigt til at tænke: Er det bare dem?? Og sådan havde jeg det nok også de første par numre. Der var ingen kulisser eller scene show, og danserne havde meget små og ubetydelige roller. MEN noget der imponerede fra start, var det meget høje niveau fra alle fire sangere. Der er altså tale om nogle, der kan deres kram.

Showet var bygget sådan op, at der konstant var skift mellem show og spisning. Ingen ventetid og det hele kørte bare. De startede ud med en julekavalkade og man begyndte at få fornemmelsen af, at julen nærmer sig, men det var også det eneste julede ved showet. Derefter var vi igennem et mere stille og sentimentalt set med Elton John, Dolly Parton og David Bowie. Jeg skal lige love for at den ene kvindelige sangerinde virkelig fik sat sig igennem her! Så var der radikalt skifte til Dizzy Mizz Lizzy og DAD hvor rigtig mange virkelig kom i stemning, hvilket de udnyttede ved at følge op med et Boyband set med sing-along. Her inddrog den ene mandlige sanger en kvindelig gæst og stemningen blev lettet. Den anden mandlige sanger startede en dialog og lavede sjovt med sin kollega og det passede lige til hvor folk var. Jeg tænkte mest, at jeg var lettet over, at det ikke var gået ud over mig.

Efter hovedretten peakede det med en Tina Turner kavalkade, hvor danserne ENDELIG kom ind og fik en rolle i showet. Der var nu også endelig kommet kulisser på scenen og det gjorde en kæmpe forskel.

De to akrobater lavede i alt tre flotte opvisninger. Ved ankomst til vores bord, fandt vi engangsregnslag ved alle pladser rundt om den lille scene. Dem blev vi rådet til at tage på til deres sidste show, hvor et badekar også blev sat op. Lige der ville jeg virkelig ønske, at jeg ikke havde siddet på første parket. Jeg blev ærlig talt lidt nervøs for hvad der skulle ske, og mit største mareridt var, hvis vi skulle få øjenkontakt, for jeg skulle IKKE være en del af det. Men det hele var slet ikke så farligt, og de lavede et flot og ok sobert show i meget lidt tøj. Om jeg synes det var passende for dette show, kan jeg ikke helt finde ud af.

Efter desserten fik vi finaleshowet, hvor der igen var gang i alle artister og med flotte kulisser, lys og kostumer. Der var virkelig smæk på med en masse rocknumre endnu engang, hvor de fik folk op at stå og nogle endda også på stolene. Alle var virkelig med. Så snart showet var ovre var DJ’en på scenen med det samme og de ryddede de forreste borde. Det var et godt træk, da folk indtog dansegulvet med det samme.

Showet var perfekt bygget op ved at lade hele niveauet og intensiteten stige løbende, og jeg blev gang på gang imponeret over sangernes evner. De kunne det hele. Jeg gad godt, at danserne havde haft en større rolle, og synes de kunne havde været med i mange flere sets. Men de sluttede af med et brag, og det er det folk vil huske.

Der var to scener; hovedscenen og den lille midt i salen, hvor imellem de konstant skiftede. Alle borde stod sådan, at man sad med siden til den store scene mere eller mindre, hvilket også gjorde at ca. halvdelen sad direkte med ryggen til den lille scene. De måtte konstant sidde og vende sig. Jeg sad som sagt på forreste parket til den lille scene, ca. en meter derfra. Det var intenst, og jeg ville gerne have været trukket bare et par meter længere væk. Akrobaternes show var i liner fra loftet, så jeg så det hele direkte nedefra og fik ikke det optimale view. Alle kan ikke have lige gode pladser, sådan er det, men det er noget at have i baghovedet, når man bestiller billetter.

Alt i alt var det en god oplevelse, men skulle den have været fantastisk, skulle jeg nok have været 10-20 år ældre. Men som fluen på væggen synes jeg, det fungerede rigtig godt og det var, som nævnt, helt oplagt til julefrokoster. De fleste havde drukket øl og vin ad libitum under maden og kunne gå direkte i baren efter showet til cocktails, hvor showets cast havde sørget for at få dem i den helt rette stemning, og folk var klar på at feste til afterparty.

1 Comment

  1. Vi var et par til Walmann show d. 16/11, Og showet var fantastisk, men hvad menuen angik har de noget at lære af dem i Cirkusbygningen, for der bliver hele menuen serveret anrettet.
    Vi sad ved bord 12 hvor vi sad 6 personer, og hovedretten blev serveret på fade, så da kødet kom til os, var der stort set ikke mere kød tilbage, så det var ret skuffende.
    I vores vin menu var der dessertvin , samt en til kaffen, ja, det fik vi heller ikke serveret.
    Vi er ikke blevet afskrækket for at prøve igen næste år, men vil nok nærestudere menuen, for er det lige så ringe som i år, er alternativet at tage til hovedstaden igen, for de har styr på det.

Kommentarerne er lukkede.