Seksualundervisning gennem Kunsten

PRESSEMEDDELELSE - Kunsten

I forbindelse med Sex og Samfunds “Uge Sex” samarbejder Kunsten og Aalborg Kommune om at tilbyde skoleelever et forløb med fokus på kroppe i kunsten.

kvium,  har til alle tider været et stort tema i billedkunsten.

Derfor er det helt oplagt at kombinere seksualundervisning og kunst. I hele uge 6 tilbyder Kunsten et skræddersyet forløb for 7.-10. klasse i forbindelse med Sex og Samfunds Uge Sex-kampagne.

– Vi har fokus på, hvordan kunstnere skildrer kroppe, og hvordan kroppene kan fortælle os noget om synet på køn, kønsroller og frigørelse.
I forløbet “Kroppe i Kunsten” sætter vi sammen med eleverne fokus på, hvordan forskellige kunstnere til forskellige tider skildrer kroppen og anvender overdrevne, humoristiske eller karikerede greb til at udtrykke noget politisk om for eksempel kønsroller og seksuel frigørelse, 
siger Peter Juul, formidlingschef på Kunsten.

Sammen med en kunstformidler vil eleverne og underviserne gå på opdagelse i tre kunstværker på museet. Gennem dialog og kreative øvelser bliver der skabt et rum for gode samtale om temaer, der ellers kan være svære for både underviser og elever.

– I forløbet sigter vi mod at skabe et alternativt læringsrum og en anderledes indgangsvinkel til sundheds- og seksualundervisning samt familiekundskab. Og som altid er der plads til masser af gode, åbne snakke. Det kan være lettere for eleverne at komme på banen med tanker, refleksioner og spørgsmål hos os, fordi vi taler om kunstværker og ikke virkeligheden. Det hele bliver også lettere af, at de taler med en formidler, som de ikke kender i forvejen, siger Peter Juul.

Forløbet er udviklet i samarbejde med Aalborg Kommunes Børn og Unge-forvaltning samt Sundheds- og Kulturforvaltning og er gratis for skoler i Aalborg Kommune.

 

Også Michael Kviums værk Big Foot, der er fra Kunstens egen samling, kommer i spil. Her vil samtalen tage udgangspunkt i, hvad kunst med androgyne kroppe kan fortælle os om synet på køn i nyere tid.