Salling ROOFTOP Aalborg vinder fornem arkitekturpris

Tekst Pressemeddelse (Salling Group) | Foto Presse

Traditionen tro blev årets eftertragtede arkitekturpriser i aftes uddelt på Arkitekturens Dag i Aalborg. Prisen for det mest utraditionelle byrum blev Salling ROOFTOP Aalborg, der på rekordtid er blevet en af Danmarks mest populære attraktioner.

Siden Salling Rooftop Aalborg slog dørene op for lidt over et år siden, har over en halv million gæster valfartet til for at nyde den spektakulære tagterrasse med den storslåede panoramaudsigt. I aftes blev det nye byrum præmieret af Aalborg Kommune, og den flotte præmiering blev modtaget af Rambøll og Salling Stormagasiner/Salling Group.

Motiveringen for præmieringen lød:
Med Rooftop har Salling Group fulgt op på succesen fra Aarhus. Tendensen med at bygge tagterrasser giver byerne nye mødesteder. Sallings flotte tilbygning er offentlig tilgængelig, og varehuset giver dermed noget tilbage til byen. Tilbygningen er udført i gedigne materialer – overvejende træ med sans for detaljerne. Der er sørget for opholdsmuligheder for alle vejrtyper. Desuden giver terrassen med den centrale beliggenhed en mulighed for, at offentligheden kan nyde Middelalderbyen med de mange røde tage til den ene side, og den moderne havnefront til den anden.

Det er en meget glad direktør, der nu for andet år i træk kan tage en fin arkitekturpris med hjem til Salling Stormagasiner:

– Både nordjyder og turister fra ind- og udland har taget rigtig flot imod Salling ROOFTOP, og vi er meget stolte over, at vi har kunnet give byens borgere et anderledes byrum. Det er en stor hæder, som ROOFTOP nu har fået, og vi håber, at endnu flere får lyst til at lægge vejen forbi, siger Sallings direktør Marianne Bedsted i en pressemeddelelse.

Også på Arkitekturens Dag i 2018 fik Salling ROOFTOP stor arkitektonisk anerkendelse. Denne gang var det ROOFTOP i Aarhus, der løb med Aarhus Kommunes Arkitekturpris.

Fakta om Salling ROOFTOP Aalborg

Salling ROOFTOP er et 1400 kvadratmeter, urbant byrum, som er markant anderledes fra andre pladser og opholdsrum i byen. ROOFTOP strækker sig over 3 forskellige tagniveauer i 4, 5 og 9. etages højde, som hver har deres forskellige udsigter og temaer.

I 5. sals højde ligger Væksthuset. Her er der 70 indendørs pladser, hvor man kan nyde alt fra brunchbræt til laksetatar og steaksalat. På den store udendørs tagterrasse kan man få en drink med veninden, en kold øl med kollegaerne eller hænge ud med vennerne i de forskellige loungemøbler udenfor.

I forlængelse af caféen er der trappe- og elevatoradgang til det øverste niveau, som ligger i 9. sals højde. Her skaber en over 300m² tagterrasse en perfekt ramme for det store udkig og panorama over byen, fjorden og landskabet. Det er også heroppe, at man kan besøge skybaren, og de dristige kan bevæge sig ud på Salling Skywalk, der er mere end 30 meter over jorden med kig ned på Algade Torv. Den er bygget i glas og giver et sug i maven.

Der er fri adgang til Salling ROOFTOP, som har åbent fra 10-20 mandag til fredag og 10-18 i weekenden.