Sæsonaktuelle søde mellemmåltider

Pressemeddelse (Sæson) | FOTO Presse

Tip og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

Når klokken slår mellemmåltid, er det naturligt at gribe ud efter frugt og grønt. Især de sæsonbestemte af slagsen hvor smagen ganske enkelt ikke bliver bedre. Mellemmåltidet er et oplagt sted at sætte ind, hvis du og din familie skal have lidt mere frugt og grønt om dagen.

Sæson kommer her med fun facts om månedens grøntsager og lækre opskrifter, der gør det nemt at få én frugt eller grøntsag mere om dagen.

Blommer

Spis dem som de er om eftermiddagen. Eller brug den søde, runde frugt i desserter, salater eller til kompot, men de har i høj grad også deres berettigelse i anden madlavning. Kast dig fx ud i denne skønne opskrift, hvor blommerne er det bærende element i retten.

Tip og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

Vidste du, at?

  • Blommen er den næstmest dyrkede frugt i verden, hvor æblet tager førstepladsen?
  • Amerikanerne er vilde med blomme-budding? Så vilde er de, at desserten har fået sin helt egen dag, National Plum Pudding Day, den 12. februar.

Æbler og pærer

Med overgangen til efterår og naturens farveskifte følger æble- og pæresæsonen. De sprøde og søde frugter er et nemt mellemmåltid i sig selv hos både børn og voksne, men de byder på meget mere end det. Både æbler og pærer har alle dage været populære i alverdens madlavning. Kast dig fx ud i at lave pærer med bacon eller en æblemad med friskost og kylling.

Tip og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

Vidste du, at?

  • Pærer altid høstes umodne, men modner i løbet af 3-4 dage ved almindelig rumtemperatur?
  • Der findes flere end 7.500 forskellige æblesorter, som bliver dyrket rundt omkring i verden?

Brug for mere inspiration?

På sæson.dk finder du både opskrifter, tips og tricks til grøntsager i sæson.