Royal Run Aalborg: En rute fuld af kultur i den nordjyske hovedstad

Royal Run Aalborg Rutekort

Pressemeddelelse

Organisationen bag Royal Run er stolt over, at arrangørerne af Royal Run i de fem byer har skabt så flotte ruter rundt i hver deres by – og er stolt over i dag at offentliggøre de ti ruter: To i hver by.

“Der er både tænkt på, at løberne undervejs skal have en unik oplevelse i stemningsfyldte omgivelser – og samtidig udgør Royal Run et vindue til at vise byens vartegn og særpræg frem. Aalborg bugner af nye kulturcentre som løberne passerer, i Aarhus runder de Marselisborg, i Esbjerg løber 10 km-deltagerne ud forbi Mennesket ved Havet, i Odense går ruten gennem bykernens smalle gader, og i København / Frederiksberg er der lagt op til en sightseeing af de helt store,” udtaler direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.

One mile ruten:

Med Utzon centeret i ryggen, starter One mile ruten på honnørkajen, hvor efter man løber ud med Aalborg havnebad, som den første fine attraktion. Havnebadet ligger på højre hånd. Til venstre side ligger Aalborgs lille grønne perle, Jomfru Ane parken, som fra kl. 9-11 danner ramme om en flot gymnastikaktivitet. Kort efter Jomfru Ane parken har man passerer man den flot arkitekteret gourmetrestaurant FUSION. Helt fra start har man haft udsyn til et af Aalborgs største og mest kendte vartegn, Limfjordsbroen.

Man løber efter Limfjordsbroen ned til Obels kanal, hvor der er vendepunkt for mileruten. Herefter løber man tilbage mod mål – først på Strandvejen sidenhen nede ved Limfjorden igen. Når man rammer tilbageløbet på kajen vil man ind mod mål kunne se Utzon centeret, samt skimte AAU CREATE og Musikkens hus -så målrammen bliver et flot skue over Aalborgs nye bydel ved havnefronten.

10km:

10km starter, som mile ruten med Utzon centeret i ryggen. Her løber man vest på, og passerer både Jomfru Ane parken, havnebadet og passerer under Limfjordsbroen. Herefter passerer man en byggegrund, som har været og genopstår som et nyt kulturmekka -nemlig den gamle spritfabrik, som har været og igen bliver et af Aalborgs stærke vartegn.

Man følger Limfjorden ud mod vest og passerer den nyanlagte og populære Kulturbro, som binder Nørresundby og Aalborg sammen for fodgængere og cylister. Længere fremme på ruten løber man forbi Aalborgs nye chill, relax, hipster spisehus, Aalborg streetfood, som ligger ud til vandet og i år kommer til at danne ramme om flere spændende events. Efter streetfood området går turen videre ud mod det, i sommertiden, mega populære og nyanlagte Vestre Fjordpark, som er blevet Aalborgs frilufts- og dase område nummer 1. Hele området er lavet på en måde, så det indbyder til ophold og aktivitet. Efter passage af Vestre Fjordpark kommer man forbi Egeholm færgen kajanlæg, som binder den øen med restaurant og socioøkonomisk landbrug sammen med Aalborg.

Den næste attraktion på ruten er, at man kommer til at løbe på Annebergstien, som binder midtbyen sammen med Hasserisområdet. Stien er idyllisk føles som en alle med hyggelige kolonihaver på vestre side. Efter udløbet på Annebergstien løber man igen ned mod Streetfood og hjem ad stort set samme rute, som man løb ud. Dette giver modløb på ruten, hvor det er oplagt at heppe og high-five med nogle af de andre deltagere!

Royal Run er et landsdækkende løb i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag. Alle har mulighed for at løbe eller gå med i en af landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København. I alle fem byer kan man vælge at deltage i One mile (1,609 km) eller 10 km distancen.

Arrangørerne bag Royal Run

Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.

FAKTA OM ROYAL RUN:

Dato: Mandag 21. maj 2018 (2. pinsedag)

Distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km

Tilmelding og information: royalrun.dk

Lokale arrangører for Royal Run Aalborg: Aalborg Kommune, DGI Nordjylland og Aalborg Atletik & Motion

Royal Run Aalborg Rutekort