Restauranten fejrer jubilæum med stegt papegøje på frokostbuffeten

Tekst Pressemeddelse (AKKC) | Foto Presse

Familien Mouritzen kan i år fejre 50-års jubilæum i Restaurant Papegøjehaven, og i den anledning lanceres stegt papegøje på frokostbuffeten mandag-lørdag kl. 12-14 resten af 2019.

Et af Papegøjehavens vartegn er deres Papegøjefrokost, som mandag til lørdag trækker gæster til restauranten. For første gang i restaurantens historie, kan navnet Papegøjefrokost inden længe forstås i en bogstavelig forstand. Det er nemlig første gang nogensinde, at Papegøjehaven serverer papegøje.

– Vi er rigtig stolte af at have forpagtet Papegøjehaven i fem årtier, og vi har længe grublet over, hvordan jubilæet kunne markeres. For nylig slog det os, at papegøje på buffeten er nytænkende, og så har det også vist sig at være rigtig lækkert, fortæller Lars Mouritzen, administrerende direktør i Papegøjehaven.

Opskriftsudviklingen har været længe undervejs

Papegøjer er ikke en typisk dansk spise, så både restaurantchefen, chefkokken og de mange kokke i Papegøjehaven har haft travlt med at teste opskrifter, for at kunne tilbyde den bedst mulige smagsoplevelse til gæsterne.

– Det har været en lang proces at finde frem til den art og tilberedningsmetode, der giver den bedste smagsoplevelse. Efter mange smagstest, er vi kommet frem til, at araen er den papegøje, der giver det saftigste kød. Frugt og nødder er en stor del af araens kost, hvorfor araens kød har en sød og nøddeagtig smag, som er et godt supplement til resten af vores mere traditionelle retter på buffeten, fortæller Lars Mouritzen om det spændende udviklingsarbejde.

Mere nøjagtigt er der tale om den blågule ara, der lever i det nordlige Sydamerika, og som er en af verdens største papegøjer. Der er indgået en aftale med en papegøjefarm i Den Kooperative Republik Guyana i det nordlige Sydamerika, hvor Papegøjehaven jævnligt vil få fløjet ferske papegøjer ind fra.

Papegøjehaven frygter dog, at de vil få dyreforkæmpere på nakken, men forsikrer om, at de papegøjer, der vil blive serveret på buffeten, har levet et liv, som mange tobenede og firbenede spisedyr kun kan drømme om. Derudover tager restauranten højde for ikke at true bestanden af araer, ved kun at servere stegt papegøje året ud som en kulinarisk markering af 50-års jubilæet i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Fødselarer spiser gratis

Udover den eksotiske tilføjelse til buffeten, tilbyder restauranten resten af 2019 gratis frokostbuffet til 50 års fødselarer i den måned, de har fødselsdag. Ligesom papegøje-retten tiltræder tilbuddet om gratis buffet til fødselarer fra dags dato.