Rammer & kunst

tekst KINNA POULSEN | foto SVENN HJARTERSON

Rammer & Kunst er navnet på et rammeværksted og showroom, der åbnede i det gamle limfjordsværft på Skudehavnsvej 30 i Aalborg i juni 2022

Rammemesteren, Magnus Vincent Andersson er uddannet snedker med en stor passion for den gode kvalitet uanset om det drejer sig om mad, kunst eller rammer. Han er tilmed en sjældent imødekommende og venlig person, der er nem at snakke med.

Magnus flyttede sidste år fra Tórshavn, Færøerne, hvor han i syv år har haft et solidt og vellidt rammeværksted i nærmeste samarbejde med Steinprent, Færøernes Grafiske Værksted, hvor han også har taget flere tørn som trykker sammen med sin far, litografen Jan Andersson. Dette har været til at give Magnus gode kontakter og stor erfaring inden for billedkunstens verden, som kommer ham til gode i Rammer & Kunst.

Kvaliteten

Han gør sig stor umage med rammernes udformning og oplever håndværksmæssig kvalitet som givende i sig selv og som noget, der kan løse sig på længere sigt, også økonomisk, da kvalitet er mere holdbar i længden.

– Som med alt andet kan du kun få det bedste produkt ved at bruge de bedste materialer og jeg er fuldstændig kompromisløs hvad det angår. Verden er fyldt med skrammel, dårlig service og kvalitet, der er uhensigtsmæssig på alle måder – vi har brug for det modsatte. Det er virkelig vigtigt for mig at mine rammer er fremstillet ordentligt. Jeg vil gerne have, at folk sætter pris på en billedramme og kan se og mærke at den har været i hænderne på én der har gjort sig umage, mener Magnus.

Bæredygtighed

Det er ikke kun det æstetiske, der tæller, men også etikken ved- rørende vores ansvar for en bæredygtig fremstilling:
– Tanken om at jeg ved, hvor mine materialer kommer fra og hvem de er lavet af giver mig god samvittighed. Min næste sen- ding askelister blevet lavet på en listefabrik i Bindslev og min linoliemaling bliver lavet på gammeldags manér af Thor og hans hold fra Linolie & Pigment i en lille by udenfor Haderslev.