Pastaret med rejer

Tekst og Foto Laura Sahl

Opskrift på pastaret med tigerrejer og grønt

Når jeg er på cafe, ender jeg stort set altid med en pastaret. Måske fordi, at jeg bare i bund og grund elsker pasta, men måske også fordi, at pastaretter kan laves på så mange forskellige måder. Herhjemme laver jeg også tit forskellige pastaretter, fordi det er så hurtigt at bikse sammen, og man kan variere rigtig meget med forskellige lækre smage.

Lige netop denne pastaret er alle herhjemme rigtig glade for, det var i hvert fald tydeligt at se glæden i Michael’s ansigt, da jeg fortalte vi skulle have en pastaret med tigerrejer og grønt! Denne pastaret er virkelig rig i smagen, og ligeså vel som det er en hverdagsfavorit, så er det samtidig også en pastaret, jeg serverer for gæster. Den er hurtig at lave, så den passer perfekt til de travle hverdage! Lige inden retten serveres, vendes der krydderurter og limesaft i, hvilket gør, at den får et frisk kick, og det klæder retten. Her kommer opskriften, og jeg tør godt love, at den nemt kan blive en familie favorit.

Ingredienser:

  • 1 rød peber
  • 1 gul peber
  • 2 dl fløde eller madlavningsfløde
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt dild
  • 1 pose tigerrejer fra frost
  • 500 g pasta
  • 1 spsk. tomat pure
  • 1 tsk. sukker
  • Chili efter smag
  • Salt og peber
  • Parmesan

Start med at tø tigerrejerne op, og pil dem derefter. Hak peberfrugter, rødløg og hvidløg fint. Svits peberfrugt, hvidløg og rødløg på en pande med lidt olie på. Når det har stegt i små 5 minutter, tilsættes tomatpuré, steg tomatpuréen med i et minut. Derefter hældes alle tigerrejerne på panden. Tigerrejerne skal ikke tilberede særlig længe, så steg dem i et lille minut, og hæld derefter fløde over. Smag nu til med sukker, chili, salt og peber.

Kog pastaen i rigeligt saltet vand, efter anvisning på pakken. Når pastaen er færdig, hældes vandet fra. Bland nu det hele sammen i gryden, som pastaen kogte i. Hak persille og dild, bland det sammen med pastaretten, og tilsæt limesaften. Servér retten med et god brød og drys revet parmesan over. Velbekomme!