Outdoormesse åbner dørene i februar

Tekst Pressemeddelse (AKKC) | Foto Presse

Alle jægere, lystfiskere og naturinteresserede kan godt sætte kryds i kalenderen allerede nu til weekenden 8.-10. februar 2019, hvor OUTDOOR 2019 – Danmarks store specialmesse for natur, jagt og lystfiskeri står klar med spændende stande, interessante foredrag, nye produkter og oplevelser for hele familien.

Det bliver sjette gang den store outdoormesse slår dørene op, når Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) endnu en gang byder inden for til tre spændende dage i natur, jagt og lystfiskeriets tegn. Omkring 100 udstillere står klar til at vise de nyeste produkter og spændende oplevelser på markedet, og der er igen lagt ekstra meget fokus på et stærkt fagligt program.

Tidligere speedwaykører er ivrig jæger på trods af handicap

Lørdag 9. februar kl. 13 og 15 fortæller den tidligere speedwaykører og 17-dobbelte verdensmester Erik Gundersen om, hvordan han er jæger, på trods af det handicap han fik efter en speedwayulykke i England for godt 25 år siden. Efter ulykken kæmpede han sig tilbage til livet – og kæmpede sig ikke mindst til at kunne udleve sin passion for jagten, som blandt andet foregår med en specialfremstillet hocksitz og jagtvåben.

– Mit handicap er blevet en følgesvend. Der er en vej til alting, hvis man er indstillet på at gøre en ekstra indsats, har Erik Gundersen tidligere udtalt til Billed-Bladet.

Ekspert fortæller om undervandsjagt

Undervandsjæger og Danmarksmester i fridykning, Morten Rosenvold Villadsen, vil søndag 10. februar kl. 14 fortælle om og give gode råd til undervandsjagt. Har man mod på at kaste sig ud i et dyk, vil der under hele messen være mulighed for et prøvedyk i en stor tank – og måske kan det være startskuddet til at blive undervandsjæger.

Masser af aktiviteter for børn og unge

Børn og unge har mulighed for at være kreative i aktivitetsområdet ’Bliv NaturligVis’, hvor de kan fremstille fiskegrej, spisegrej og jagtudstyr, som de kan tage med hjem. Området vil være åbent under hele messen, og programmet er sammensat af frivillige formidlere, som er med til at styrke børns naturforståelse ved at sætte jagt og lystfiskeri på dagsordenen.

Mød naturvejlederne

Både fredag, lørdag og søndag er der mulighed for at møde naturvejlederne. Her kan de besøgende blandt andet tage en snak med naturvejleder Karin Winther fra naturekspeditionen.dk, Vesthimmerlands Kommune. Karin Winther blev kåret som Årets Naturformidler 2018 på Naturmødet og arrangerer lørdag og søndag en Naturbankotur på messen, hvor man kan blive klogere på naturen og vinde præmier på de gratis bankoplader.

Skytten Klaus Godiksen fortæller om regulering af skadevoldende vildt. Sommer i storbyen er lig med tidlige og sene skrig fra de overbefolkede rågekolonier, og mågerne klatter på hustage og caféborde. Derfor har skytten en stor og vigtig opgave i at regulere antallet af de generende fugle.

OUTDOOR 2019 – Natur, Jagt & Lystfiskeri finder sted i Aalborg Kongres & Kultur Center 8., 9. og 10. februar. Åbningstiderne er fredag kl. 12-17, lørdag og søndag kl. 10-17 Entré: Dagsbillet online: 80 kr., dagsbillet i indgangen: 100 kr., partoutbillet online: 120 kr., partoutbillet i indgangen: 150 kr.
Yderligere information om messen kan findes på www.outdoormesse.dk.