Ordkraft får ny formand: “Ordene har kraft til at sætte os fri og møde hinanden”

PRESSEMEDDELELSE: Aalborg Bibliotekerne

Ny profil sætter sig i sædet på Nordjyllands Ord- og Litteraturfestival. På sigt vil hun gerne krydsbestøve Ordkraft med mere debat, samfundssind og kulturhybrider.

 

Når rammen for de kommende års Ordkraft-festivaler skal findes, bliver det med en ny kaptajn på broen for Nordjyllands Ord- og Litteraturfestival.

Per Lyngby, bestyrelsesformand for Nordjyske muséer og mangeårig, nordjysk mediekapacitet, udtræder af styrekredsen. Det bliver i stedet tidligere bibliotekschef, Kirsten Boelt, der overtager formandsposten.

Hun suppleres af den entreprenante samfundsforsker, Johannes Andersen, der nu indtager posten som næstformand.

Vi må ikke gå i stå

Som flerårig og forhenværende bibliotekschef for Aalborg Bibliotekerne, bærer Kirsten Boelt både litteraturen og dens ord dybt i hjertet.

Med afsæt i bibliotekernes store involvering i festivalen har hun desuden en stor forståelse for, hvad det kræver at få en størrelse som Ordkraft til at løbe rundt.

”Som formand glæder jeg mig til at fortsætte udviklingen af ord- og litteraturfestivalen, som jeg kender rigtig godt”, siger Kirsten Boelt.

”Ordkraft, som den er nu, strutter af liv og energi og tiltrækker heldigvis flere og flere gæster til den årlige festival. Det skal fortsætte! Men på en måde, så vi ikke stivner i vores nuværende form, men ser på andre måder at arbejde med ordet, sproget og litteraturen.”

Ordene har kraft til at sætte os fri

Med overskriften ”Ordet er frit, ordet har magt og ordet har kraft” er Ordkrafts vision at arbejde sammen med ordkunstnere, forfattere, lyrikere, debattører og kulturelle aktivister om at styrke kontakten mellem mennesker, mindske netværksfattigdom og ensomhedsfølelse.

”Det er en vision, der virkelig taler til min forestilling om, hvad Ordkraft skal være”, siger Kirsten Boelt.

”En platform hvor kultur, meninger og mennesker mødes. Et samlingspunkt, hvor ordet får kraft til at sætte os fri og bringe os i kontakt med hinanden”.

Litteraturen stadig central

Som det er i dag, har litteraturen det rigtig godt på Ordkraft. Den præsenteres både i form af det kendte og det mere eksperimenterende – og det skal den blive ved med.

”Men ord og sprog i samspil med andre kunstformer skal tydeligere frem og have mere plads i programmet. Det samme gælder samfundsrelevante debatter, mere involvering af publikum, og et øget fokus på fællesskaber og samfundssind.”

”Når vi går i gang med at re-tænke Ordkraft vil den slags være med i tankerne – men på en måde, så Ordkrafts sjæl, særpræg og særlige stemning ikke sættes over styr”.

*Vi vil stadig være Limfjordens perle – tæt på publikum og elsket af forfatterne”.