Oplev dramaet “Hvem er bange for Virgina Wolf” på Aalborg Teater

PRESSEMEDDELELSE - Aalborg Teater

Aalborg Teater har lørdag den 19. februar 2022 premiere på Edward Albee’s Hvem er bange for Virginia Woolf på Store Scene. Skuespillet er fra 1962 og blev dengang kritiseret på grund af det voldsomme sprogbrug.

Jeg afskyr mig selv
Vi har alle forskellige illusioner om os selv. Vores identitet er bygget op omkring ambitioner og potentialer, som vi fortæller os selv, at vi en skønne dag vil indfri. Men når vi andre mennesker pludselig får disse dyrebare illusioner til at briste, kan det blive farligt. Både for os selv og dem, der vover at få os til at se mere sandfærdigt på, hvem vi i virkeligheden er.

Historieprofessor George og hans kone Martha er hjemvendt efter en fakultetsfest på det universitet i New England, hvor George er ansat. Martha mødte et ungt par ved festen, og uden at George ved det, har hun inviteret dem med hjem til en drink.

Først bliver det unge par blot tilskuere til George og Marthas modbydelige verbale angreb på hinanden. Men snart bliver de hvirvlet ind i værternes indbyrdes kamp – og samtidig også ofre for George og Marthas både kreative og perfide humor. I løbet af forestillingens tre akter bliver udvekslingerne endnu mere afstumpede og absurde, og resultatet er et smerteligt opgør. Mellem sandheden på den ene side og illusionen på den anden. Mellem virkeligheden og den fortælling, som vi i virkeligheden foretrækker.

Stykket blev et stort gennembrud for Albee, da det havde premiere i New York i 1962, og med filmatiseringen fire år senere med Elisabeth Taylor og Richard Burton som Martha og George blev teksten en decideret superklassiker på verdensplan. Taylor og Burton dannede også par privat, og da de mange år senere blev skilt, forklarede Burton: ”Hvis man taget to stænger dynamit og bliver ved at slå dem hårdt mod hinanden, så må man gå ud fra, at de på et tidspunkt eksploderer”. Det billede passer også meget godt på det, der sker mellem Martha og George.

Medvirkende
I denne opsætning indtager Martin Ringsmose og Marie Knudsen Fogh rollerne som George og Martha og det unge par spilles af Karla Rosendahl og Østen Borre Simonsen.
Teaterdirektør Hans Henriksen instruerer, mens hans makker gennem snart 20 år, Nicolaj Spangaa, står for scenografien.

Spilleperiode

Edward Albee’s Hvem er bange for Virginia Woolf spiller på Aalborg Teaters Store Scene fra 19. februar til og med 12. marts 2022. Der spilles mandag til fredag kl. 19.30 samt lørdage kl. 16.00.