Nyt event vil have nordjyderne til at tale om køn, krop og ligestilling. Og du er inviteret med!

Tekst og Foto Pressemeddelse (Venus Venue)

Lørdag den 23. oktober åbner Venus Venue dørene for et helt nyt event, som finder sted i Huset i Hasserisgade i Aalborg. Eventet har et favnende program, som både byder på debat, workshops, foredrag, musik og boder med kunsthåndværk – alt sammen med fokus på køn, krop og ligestilling.

Vi har nemlig brug for at tale om kroppen, værdsætte den og føle, at den er god, som den er. Uanset hvordan samfundet og populærkulturen fremstiller ”den perfekte krop”. Vi har brug for at tale om ligestilling – for selvom kvinder fik stemmeret for 100 år siden, sakker de stadig bagud i forhold til mænd på en række afgørende punkter. Vi har brug for at tale om ligestilling og køn i forhold til kønsidentitet, fordi enhver burde kunne leve sit liv i fuld overensstemmelse med sin identitet.

Bag eventet står fem aalborgensiske ildsjæle, som mener, at det er tid til social forandring i Nordjylland. Det vil de gøre med Venus Venue eventet ved at skubbe normer, bryde tabuer og sætte et positivt aftryk på debatten. Trygge fællesskaber, mangfoldighed og rummelighed er vejen frem. Eventet er for mennesker i alle aldre, på tværs af køn, sociale lag og etnicitet.

Program:

Programmet bliver løbende offentliggjort, og indtil videre kan du allerede glæde dig til at opleve:

  • “ME IN THE MIRROR” – oplæg med fokus på kvinders lyst, parforholds dynamikker og problemer med seksualiteten /v. @hanneburholt sexolog, parterapeut og har over 20 års erfaring som jordemoder
  • “Køn forklaring” – en introduktion til at nytænke det binære køn /v. @cecerbjoerk
  • Vulva Gaze – jordemoder guider dig igennem forskellige dele af din vulva
  • Twerk workshop v. the Booty League
  • “Gå med din Cyklus” – som er en vekselvirkning mellem oplæg og små refleksionsøvelser /v. @mette_hyldgaard_skovmose
  • Cono Jewlery – få lavet dit eget vagina-smykke
  • Oplæg om LGBT+ og hvordan er det at være homoseksuel eller transkønnet i Nordjylland i dag /v. Josephine, frivillig rådgiver i den nyopstartede LGBT+ Rådgivning i Aalborg
  • Samtalesalon om bl.a. ligestilling, privilegier, diversitet og et ønske om at mødes på tværs

Tilmeld dig og følg med

Hold dig opdateret på flere afsløringer af programmet og se med bag kulissen til eventets tilbliven på Venus Venues Instagram: VenusVenue (@venusvenueevent)

Og tilmeld dig eventet på Facebook: Venus Venue Event