Nye navne offentliggjort til Musikkens Beat

Pressemeddelelse (Musikkens Hus) | Foto Presse

Photographer: Daniel Buchwald

Pressemeddelelse fra Musikkens Hus

Nordjyder kan glæde sig til at opleve Steen Jørgensen og Katinka, når de akkompagneret af strygeensemblet WHO KILLED BAMBI åbner Musikkens Beat den 24. april 2020. Derudover melder Musikkens Hus ud i en pressemeddelse, at Soon og Angående Mig også gæster festivalen.

Han har én af dansk musiks mest ikoniske rockstemmer. Hun er en prisvindende sangskriver med et finurligt, poetisk univers. Nu kan nordjyder opleve dem i en helt ny sammenhæng, når Steen Jørgensen og Katinka åbner Musikkens Beat med den anerkendte strygekvartet WHO KILLED BAMBI.

Der er garanti for en unik koncertoplevelse, hvor Steen Jørgensen og Katinka helt eksklusivt nyfortolker deres egne numre med smukke strygearrangementer. Hver især spiller de et sæt med de syv strygevirtuoser fra WHO KILLED BAMBI.

Festivalens gæster kan desuden se frem til at opleve Soon, Angående Mig, Go Go Berlin, Freja Kirk, Barselona, Mags og mange flere etablerede og upcoming kunstnere fordelt på koncerthusets fem scener i løbet af to dage

Musikkens Hus løfter nu også sløret for, at Musikkens Spisehus vil stå for maden under festivalen den 24.-25. april.

OM STEEN JØRGENSEN

Han har været frontmand i Sort Sol siden 1979, og i 2013 udsendte han solo-projektet ’Standards for Living’. Herefter har Jørgensen turneret med guitaristen Rune Kjeldsen på en række udsolgte spillesteder og kulturhuse rundt i landet. Foruden karrieren som frontmand for de levende legender i Sort Sol har Steen Jørgensen desuden kørt det succesfulde sideprojekt Ginman/Jørgensen, og han har optrådt i diverse film og teaterstykker.

OM KATINKA

Den danske sangskriver og sangerinde Katinka Bjerregaard er solo denne aften, men du kender hende sikkert bedst som frontkvinden i rockpopkvartettten af samme navn. Katinka blev dannet i 2012 og vandt i 2015 KarriereKanonen. I foråret 2017 kom debutalbummet ’Vi er ikke kønne nok til at danse’, og samme år vandt de en Steppeulv i kategorien ’Årets håb’ og året efter Carl Prisen i kategorien ’Årets komponist – pop’. I efteråret 2018 var de klar med efterfølgeren ’Vokseværk’, hvorfra singlen ’2000 meter i frit fald’ kom i heftig rotation på både P6 Beat og P4.

OM WHO KILLED BAMBI

Det aarhusianske strygeensemble WHO KILLED BAMBI debuterede i 2009 og har siden bearbejdet og fortolket musik af en stribe danske og internationale navne. I Musikkens Hus har de eksempelvis akkompagneret Steffen Brandt, ligesom du har kunnet opleve WHO KILLED BAMBI med Rod Stewart, Father John Misty, Oh Land, Pernille Rosendahl, Teitur og Ane Brun.

Ved Musikkens Beat er det helt eksklusivt Steen Jørgensen og Katinka, som får fornøjelsen af de smukke strygearrangementer af violinist Mette Dahl Kristensen.

OM ANGÅENDE MIG

Bag navnet Angående Mig finder du en kvinde, et hjerte og en stemme for en hel generations antihelte. Med en forkærlighed for det danske sprog og en ekstrem inderlighed i hvert et ord tager den unge nordjyde dig med ind i sit skæve univers, hvor livet bliver vendt og drejet i evig samtale med det ukendte ‘du’.

OM SOON

Bag Soon gemmer de to Aarhusdrenge August og Andreas sig, begge i start 20’erne og med benene solidt plantet i soundclouden. Med ambitiøs ydmyghed og hver deres musikalske spidskompetencer har de fundet vej til en fælles lydkerne. En lydkerne, der er influeret af den nye bølge af skandinavisk popmusik tilsat en særlig sjæl og karakter og med udsyn til bandets internationale helte: Kelela, The Internet og Majid Jordan.