Ny lykketrold er en tikkende humørbombe

Multikunstneren Quang Ramsing Fleuret har forvandlet Gjøl-trolden til en ustyrlig humørbombe, der fylder rummet med en eksplosion af glæde og festlige farver.

”Trolden skal kunne fremtrylle en eksplosion af glæde, varme og godt humør i ethvert hjem”

Sådan lød visionen, da den 34-årige multikunstner Quang Ramsing Fleuret kastede sig over opgaven med at forvandle den folkekære Gjøl-trold til et kunstværk med et livsbekræftende budskab. Resultatet blev ”Happy Color Trold”, som med sit frække mix af røde, orange og gule farver i samspil med vilde anarkistiske streger ikke kan undgå at lokke et smil frem på læben og fremkalde en lille glædesrus.

Denne humørbombe er nu klar til at ”eksplodere” i de danske stuer. ”Happy Color Trold” er netop kommet i handlen som dekorativ figur, og den indgår i det populære lykketrolds-sortiment, som består af kreative fortolkninger af Gjøl-trolden. En lang række af danske kunstnere, designere og kendisser har bidraget til denne serie, og for hver solgt figur går et fast støttebeløb direkte og ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Quang Ramsing Fleuret er født i Thailand og kom som 10-årig til Danmark. I dag arbejder han som sprudlende multikunstner og har samlet tattoo-salon, atelier og galleri under ét tag i Herning. Hans kunstneriske fantasi og kreativitet er næsten grænseløs, og han maler og tatoverer på alt, han kommer i nærheden af – lige fra hud, lærreder, biler, cykler, tubaer og til trolde.

Lykketrold Fundraiser

Projektet med Gjøl-troldene hedder Lykketrold Fundraiser og har til formål at indsamle midler til Kræftens Bekæmpelse og at gøre den verdenskendte legetøjstrold til et design-ikon inden for boliginteriør. Baggrunden er, at Gjøl-troldens skaber, Thomas Dam, døde af kræft i 1989, og hans efterkommere har ønsket at støtte forskningen i kræft og at hjælpe ramte familier. Dam-familien har derfor indgået en aftale med firmaet bySommer i Nørresundby om at gennemføre dette støtteprojekt med nye kreative udtryk af Gjøl-trolden – uden at ændre det karakteristiske udseende Thomas Dam i sin tid gav Gjøl-trolden.

Figuren ”Happy Color Trold” måler 12 centimeter i højden og har en vejledende udsalgspris på 399,95 kroner – heraf går de 30 kroner direkte til Kræftens Bekæmpelse. Lykketroldene kan købes overalt i Danmark i førende isenkram- og brugskunstforretninger samt i interiør-butikker.