Ny flot sæson på Aalborg Teater

PRESSEMEDDELELSE: Aalborg Teater

Når Aalborg Teater slår dørene op til sæsonen 2024 / 2025 bliver det Kjersti Hustvedts første sæson som Teaterdirektør for den nordjyske landsdelsscene.

”Jeg glæder mig meget til den kommende teatersæson, hvor vi har sammensat et bredt repertoire af ny dramatik, moderniserede klassikere, en stor og ægte juleforestilling for hele familien og ikke mindst en helt ny musikteaterforestilling til at afslutte sæsonen på Store Scene”, udtaler Teaterdirektør Kjersti Hustvedt.

”Teater og demokrati blev født på samme tidspunkt i oldtidens Grækenland, og teater er stadig et sted, hvor scenekunsten kaster lys på de store spørgsmål i livet og i samfundet. Og sådan er det også på Aalborg Teater, hvor vi i denne sæson bevæger os hele vejen ud i verdensrummet og ser på vores lille, gamle jord og helt ind i de mindste sammenhænge: familien og den enkeltes liv og kamp for tilværelsen. Vi vil kunne grine sammen og blive rørt og ramt sammen. Det er det, der er scenekunstens mål og evne – også i den kommende sæson, som vi alle på Aalborg Teater ser frem til med stor glæde”, slutter Kjersti Hustvedt.

Sæsonen 2024 / 2025 åbnes på Lille Scene med den satiriske cabaret, Der Weltuntergang, der iscenesættes af Tormod Carlsen. På Store Scene er der 14. september premiere på Henrik Ibsens store klassiker Vildanden, med blandt andre Lars Topp Thomsen, Kathrine Høj Andersen og Mogens Rex på rollelisten.

Årets store juleforestilling for hele familien bliver Det magiske Tivoliteater, der er kendt fra DR’s julekalender 2023.
I samme periode kan man på Lille Scene opleve den Nobelprisvindende Jon Fosses Drøm om Efteråret med blandt andre Marie Knudsen Fogh og Martin Ringsmose på rollelisten.

Henrik Szklany, dramatikeren bag trilogien om Anita, har skrevet en ny forestilling til teatrets Store Scene, Flextrafik og Slagtesvin. Forestillingen har urpremiere i januar 2025 og iscenesættes af Martin Nyborg.

I maj måned 2025 er der premiere på musikforestillingen Meter i Sekundet på Store Scene, forestillingen er baseret Stine Pilgaards succesroman.

På Lille Scene sluttes sæsonen af med Lærke Sanderhoffs Klumpfisken med Kathrine Høj Andersen og Lars Topp Thomsen i hovedrollerne.

Derudover byder sæsonen på gensyn med Astrid Lindgrens vidunderlige Mio, min Mio og Glenn Bechs prisvindende manifest Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet.

 

Læs meget mere om sæsonen 2024 / 2025 HER

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*