Nu sendes heksen igen fra Blokhus til Bloksbjerg

Tekst PM (VisitJammerbugt) | Foto Presse

Traditionen tro omdannes stranden i Blokhus til en af Danmarks største bålfester, når kalenderen skriver d. 23. juni. Erhvervsforeningen Destination Blokhus har i samarbejdet med VisitJammerbugten knoklet for at skabe en Midsommerfest uden lige for både store og små.

I år falder Sankt Hans på en søndag, og derfor har Erhvervsforeningen Destination Blokhus sat alle sejl ind for at skabe en hyggelig familiefest. Festlighederne indledes med hygge omkring bålpanderne, hvor det er muligt at bage snobrød. Herefter vil der, traditionstro, afholdes Anderæs ved Fiskernes Hus.

Nordsøfestival´s festlige indslag

Først på aftenen kan man opleve en musikalsk march fra Blokhus Torv, ved de mange norske skolekorps, som deltager ved årets Nordsøfestival. Tilskuere er velkomne til at følge trop. Marchen afsluttes på stranden med en minikoncert.

Koncert med Nikolaj og Piloterne

Efter en weekend med International Faldskærmskonkurrence, hvor dygtige springere har domineret himlen over Blokhus, er det på sin plads, at aftenens hovedindslag er koncert ved Nikolaj og sine Piloter.

Nikolaj Christensen og Piloterne har siden det anmelderroste debutalbum “Piloter” leveret en række ligefremme, iørefaldende og delvist selvbiografiske sange, der har smeltet sig ind i mange danskeres hjerter.

Inden Nikolaj og Piloterne går på, starter Jens Varmløse festen som opvarmningskunstner, så scenen er sat til en musikalsk aften i top.

Båltale af Mogens Gade

Årets båltaler er Mogens Gade. Mogens blev ved kommunalvalget i 2005 valgt til formand for sammenlægningsudvalget for Jammerbugt Kommune og blev fra den 1. januar 2007 Jammerbugtens første borgmester. Mogens har gennem alle årene været aktiv indenfor organisationsarbejdet i Venstre. Derudover har en aktiv indsats indenfor musik, sport og spejderi præget hans fritidsliv.

Efter talen tændes bålet, og heksen sendes af sted mod Bloksbjerg med fællessang.

– Vi glæder os til et brag af et beach-party og håber, at der kommer mindst ligeså mange som sidste år. Vi anbefaler, at man kommer i god tid, da vi forhåbentlig bliver mange, udtaler Jannie Ratke fra VisitJammerbugten og forsætter; – som noget nyt, vil det være muligt at købe kolde fadøl mm på stranden. Dette er med til at finansierer selve arrangementet.

Byens restauranter holder naturligvis også åbent denne aften, men det er en god idé at reservere bord på forhånd.

Program:

16.00 Snobrødshygge/ Fiskernes Hus

17.00 Anderæs/ Fiskernes Hus (Indskrivning fra kl 16.00)

18.00 Norske musikkorps marcherer fra Torvet til Stranden

19.00 Opvarmning ved Jens Warmløse

19.50 Velkomst ved Berit Bøjstrup

20.00 Koncert ved Nicolai og Piloterne

20.45 Båltale ved borgmester, Mogens Gade

21.00 Bålet tændes

21.45 Koncert ved Nicolai og Piloterne

22.30 Tak for i aften