Nordjyske køkkener med værdi og historie

REKLAME | KØKKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN ST. AJSTRUP / JKE

Betalt artikel

Køkken- og Hvidevarebrugsen i St. Ajstrup er den største forhandler af de nordjyskproducerede køkkener, bad og garderober fra JKE. Butikken har en årelang tradition for at sælge hvidevarer og senere køkkener fra den lokale ”brugsforretning” i St. Ajstrup ved Nibe. Nu udvider firmaet med det fjerde skud på stammen. En spritny JKE-butik i Aalborg ser snart dagens lys

På Skalborg Bakke renoveres der i øjeblikket til den helt store guldmedalje. Når den nye JKE-butik slår dørene op for aalborgenserne den 8. april 2022, skal den nemlig stå knivskarpt. Lokalerne, der tidligere husede Gardin Eriksen, gennemgår en større forvandling med nyt imponerede indgangsparti og nøje udvalgte udstillinger.

Lokalerne er så godt som færdige, og monteringen af de spændende udstillinger er så småt begyndt. Den kommende butikschef, Martin Christensen, viser stolt den nye butik frem til både journalist og fotograf.

– Jeg glæder mig så meget til at åbne. Det bliver vildt, siger Martin Christensen, der er i gang med at håndplukke de otte-ti folk, der kommer til at være en del af Aalborg-teamet fra begyndelsen.

For JKE, der har fabrik i Jerslev lidt uden for Brønderslev, er det også spændende med åbningen af den nye forretning og de inspicerer løbende de nye lokaler med begejstring. Der lægges vægt på masser af nye og spændende detaljer, som giver kunderne en oplevelse af at træde ind i en forretning, der er meget mere end en køkkenbutik. En kaffe- og vinbar samt en jordtempereret vinkælder monteret under gulvet bliver nogle af de spændende features, som kunderne kommer til at opleve.

Kvalitetskøkkener til aalborgenserne

Den nye butikschef, der har flere års erfaring i køkkenbranchen, blev headhuntet af direktøren for Køkken- og Hvidevarebrug- sen St. Ajstrup, Claus Nielsen. Martin Christensen takkede ja til den nye stilling, som både giver mulighed for ledelse, men også lader ham gøre det, han elsker allermest; nemlig at være i kontakt med kunder og sælge køkkener. Det får han rig mulighed for i den 900 m2 store JKE-butik på toppen af Skalborg Bakke, hvis placering ikke er helt tilfældig, ifølge direktør Claus Nielsen.

– Vi er knap så kendte som andre køkkenmærker, men det tror jeg snart ændrer sig i det nordjyske. Jeg er helt sikker på, at placeringen ud til Hobrovej i Aalborg er ekstrem værdifuld, hvor tusindvis af biler kører forbi dagligt blandt andet alle dem, der skal ud i City Syd, skal forbi os på Skalborg Bakke, siger Claus Nielsen.

Butikken kommer til at ligge sammen med andre kvalitetsforretninger på Skalborg Bakke. Claus Nielsen forsikrer, at JKE-butikken også kommer til at repræsentere en tidssvarende forretning med alt det bedste fra JKE.

– De sidste tre-fire år er der kommet mange unikke produkter fra JKE`s designteam, som taler godt ind i tiden, vi lever i, blandt andet med træ- og naturmaterialer. Det skal man også have en mulighed for at købe, når man bor i Aalborg. Vi oplever, at aalborgenserne er meget loyale, og de handler ofte i deres egen by. Derfor har vi valgt også at etablere os i Aalborg og vise hvad vi kan, siger Claus Nielsen.

– Med denne forretning, afdelingen i Brønderslev samt vores flagskibsbutik i St. Ajstrup, så dækker vi bredt i hele Nordjylland og Himmerland. Vi er tæt på kunderne, næsten uanset hvor man kommer fra.

– Butikken i Aalborg kommer også til at slå et slag for bæredygtighed. Her er JKE nået rigtig langt i processen med deres materialer, og bæredygtighed er jo et forventeligt krav fra forbrugerne nu, tilføjer Martin Christensen.

JKE producerer for eksempel blandt andet køkkener med linoleumsfronter i otte forskellige farver. Linoleum består af linolie, harpiks, kalk, træmel og miljøvenlige farvepigmenter. Claus Nielsen fortæller, at de bæredygtige køkkener også har andre fordele. Eksempelvis er linoleumsfronterne støjdæmpende og bidrager til en god akustik i et stort køkkenalrum.

Historien bæres videre

Køkken- og Hvidevarebrugsen St. Ajstrup bygger på en årelang tradition for at sælge hvidevarer og køkkener, som senere blev udvidet ved at opkøbe to JKE-butikker i Brønderslev og Viborg med en ambition om at etablere en minikæde med udgangspunkt fra hovedsædet i St. Ajstrup.

– Vi er megastolte af vores historie. Vi er endda så stolte, at vi har sat den op på væggen, siger direktør Claus Nielsen og peger på den store tidslinje, der viser rejsen for forretningen.

Det hele startede i 1971 med en ung brugsuddeler, der fik en idé om at sælge hvidevarer i forlængelse af den lille landsbybrugs i Store Ajstrup – og det blev en kæmpe succes. I midten af 80’erne kom også køkkener til, og i 1993 blev St. Ajstrup forhandler af det nordjyske køkkenfirma JKE.

– Og det har været succesfuldt lige siden, siger Claus Nielsen med begejstring i stemmen.

I 2018 åbnede St. Ajstrup JKE-butikken i Brønderslev og i 2020 i Viborg, selvom de to butikker endnu ikke er kommet på historietavlen. Nu opdateres den – og det med endnu en forretning på Skalborg Bakke i Aalborg.

– Det er en sindssygt spændende rejse, og en balance mellem at drive St. Ajstrup med de værdier, som stedet her altid har haft og så at etablere en ny køkkenkæde ved siden af, siger Claus Nielsen.

Butikken i landsbyen fortsætter med at hedde Køkken- og Hvidevarebrugsen St. Ajstrup, selvom de andre butikker hedder JKE. Direktøren begrunder det med, at man ikke ville kunne åbne en ”Køkken- og Hvidevarebrugsen i Viborg”, for det ville simpelthen ikke give mening, da den historie hører sammen med adressen i Store Ajstrup. Derfor er udvidelsen med de nye køkkenbutikker i et naturligt stærkt nordjysk samarbejde med JKE. JKE-kæden og fabrikken er samtidig inde i en rivende god udvikling, hvorfor det 100% giver mening at udvide sammen med det stærke nordjyske køkkenbrand.

Eksperter i god service og kreative løsninger

De stærke værdier afspejles i den gode service, som altid følger med, når kunderne kommer ind i forretningerne. Her vil kun- den have kontakt med den samme sælger gennem hele forløbet, som både vil møde kunden, tegne køkkenet og stå klar med råd og vejledning efterfølgende.

Inde i maskinrummet, som Claus Nielsen kalder det, sidder køkkensælgerne og tegner og designer køkkener i stor stil. Gen- nem et program på computeren kan køkkendesigneren Torben Riis og hans kollegaer på kontoret gengive køkkenforslagene i fotorealistiske løsninger, som efterfølgende kan præsenteres for kunden.

Det er et større kreativt projekt, for et rum kan jo indrettes på mange forskellige måder. Derfor laver de gerne flere forskellige forslag til det kommende drømmekøkken eller -bad, som både kan udfordre, overraske og tale ind i kundens ønsker. Her får Torben Riis for eksempel planløsninger af rummet med informationer om gulve, vægge og lofter, så han kan optimere hjemmet bedst muligt.

Torben viser rundt i sine tegnede og virtuelle køkkener på skærmen, og det er tydeligt, at han ved, hvad han snakker om.

Hans tegninger og beregninger beror på 22 års erfaring ved St. Ajstrup. Han tegner over 200 køkkener om året og er derfor ekspert i kreative løsninger til der passer til kundens individuelle ønsker. Forud for designfasen har Torben foretaget en grundig gennemgang af, hvem der laver mad, hvor mange man er i køkkenet til dagligt, og hvor mange man er i husstanden – og meget, meget mere, så han har den bedste forudsætning for at kunne præsentere den mest optimale løsning.

– Nogle kunder bliver overrasket over, at vi stiller så mange spørgsmål, for det ser man ikke så mange andre steder. Men jo tættere vi kan komme på kunden, desto nemmere er det også at tegne deres køkken. Jeg designer ud fra snakken med kunden og nogle gange improviserer jeg lidt. Jeg vil helst, hvis jeg kan indrette med nogle specielle løsninger, der kan overraske kunden positivt. Og så er det bare så dejligt, når kunder kommer igen. Det bekræfter os bare i, at det er rigtigt, det vi gør, siger køkkendesigneren Torben Riis.

Direktør Claus Nielsen er overbevist om, at det netop er denne form for service og vejledning, der gør, at kunder kommer tilbage.

– Vi kan give bud på forskellige muligheder og visualisere det gennem fotorealistiske billeder, så man virkelig kan forholde sig til det. Det er jo fedt, at man som kunde kan få lov at se det hele for sig på den her måde, for det er jo en stor beslutning at tage, siger Claus Nielsen og fortsætter:

– Vi kan lave løsninger fra 50.000 – 500.000 kr. Jeg sammenligner ofte det at købe et nyt køkken med at købe en ny bil; Du får noget med fire hjul, der kan køre, og så kan du selv vælge, hvor luksuriøst det skal være. Det er det samme med køkkener. Forskellen er bare, at vores køkkener holder i 20 år, og det gør en bil sjældent, smiler han.

Der er ingen tvivl om, at man er i gode hænder hos JKE-butikkerne og St. Ajstrup, når man som førstegangskøber, nybygger, sommerhusejer eller noget andet står over for store valg i forhold til hjemmets hjerte. De er eksperter på området, og så gør de en dyd ud af, at de kun har de bedste og mest erfarne folk ansat, der har en bred viden om meget mere end bare køkkener.