Nordjyllands største julekalender

PRESSEMEDDELELSE: SAND:PR - FOTO: Kjetil LØITE

Over 35 nordjyske virksomheder går hver dag i december sammen om at samle penge ind til Skyggebørn. På Vesterbro hænger nu ”Nordjyllands største julekalender,” hvor der åbnes en låge med en donation direkte til Skyggebørn. Den 24. december afsløres det samlede beløb. Og der kommer flere virksomheder til, som dagene går.

 

December er en måned, hvor vi bliver mindet om, hvor godt det er at have nære relationer. Men det er også en måned, der kan være svær for de mennesker – særligt børn og unge – der har mistet en forælder.

 

Derfor startede idéen med ”Nordjyllands største julekalender”, der netop har til formål at indsamle penge til Skyggebørn og sende en kærlig tanke til de børn og unge, der har mistet én, der står dem nært.

”Jeg har længe gået med tanken om at lave en indsamling til Skyggebørn med en julekalender, der skaber opmærksomhed i bybilledet. Da vi lige nu er i gang med at renovere en facade på Vesterbro, var det nærliggende, at vi kunne opsætte et stort banner med en julekalender på hjørnet af Vesterbro og Hasserisgade,” fortæller initiativtageren Henrik Staun, der er indehaver af Byggefirmaet Staun.

 

Den gode idé tog hurtigt form, og på under 14 dage kom hele indsamlingen i stand. Og over 35 virksomheder var klar til at støtte op om den gode sag.

”Jeg fortalte om idéen i mit lokale erhvervsnetværk, og så blev vi en lille gruppe, der har arbejdet frivilligt på at få idéen ud at leve. Både med hele konceptet, grafik til julekalenderen, kontakt til virksomhederne og tryk af det endelige banner, der nu er monteret i kæmpe skala på Vesterbro. Jeg er derfor meget taknemmelig for, at vi har fået det hele i stand på så kort tid, og så mange virksomheder har ønsket at bakke op om den gode sag, og flere kommer til,” siger Henrik Staun.

 

Skyggebørn er en nonprofitorganisation og modtager ingen offentlig støtte. Skyggebørn er derfor afhængige af økonomisk støtte fra virksomheder, fonde og medlemmer for at kunne tilbyde børn gratis plads i en gruppe. Derfor betyder donationer fra indsamlingen meget for foreningen.

”Indsamlingen går lige i hjertet hos os i Skyggebørn. Vi modtager ikke offentlig støtte, så vi er afhængige af, at virksomheder og private personer har lyst til at støtte os. Det gør virkelig en kæmpe forskel for alle de børn og unge, der kommer hos os og kan få hjælp til at tale om sorg,” siger Lotte Thomsen, der er partner og eventkoordinator hos Skyggebørn. Hun fortsætter:

”Sorg er et stort tabu i vores samfund. Hos Skyggebørn bringer vi de uudtalte ting på banen og taler om sorg uden filter. Vi afmystificerer de tunge emner og italesætter det, som andre ikke gør. Derfor er der så mange børn og unge, der er glade for at komme hos os, fordi vi er sammen om sorgen. Jeg håber, at julekalenderen på Vesterbro kan være med til at sætte fokus på, hvor vigtigt det er, at vi taler om sorg og investerer i vores mentale sundhed.”

 

Julekalenderende har fået en ret central placering i Aalborg på hjørnet af Vesterbro og Hasserisgade. Banneret måler 12 x 12 meter og har fået 24 låger, der hver dag åbnes, og man kan se, hvilke virksomheder der har doneret og selve beløbet. Den 24. december kan alle tal regnes sammen, og det fulde beløb går direkte til Skyggebørn.

Hvis man får lyst til at støtte det gode formål, er der en QR-kode på banneret, man kan scanne og donere et valgfrit beløb til Skyggebørn og være med i lodtrækning om fine præmier som virksomheder har doneret. Senere i december kommer der også lidt andre ideer til.

 

 

Frivillige ildsjæle har arbejdet de sidste 14 dage på at stable Nordjyllands største julekalender på benene. Fra venstre: Kjetil Løite fra Fotograferne Vesterbro, Henrik Staun fra Byggefirmaet Staun og Kathrine Kanne fra SAND:PR. Betine Brix fra Creativum/APPETIZE var desværre forhindret.

 

 

 

For yderligere kontakt venligst:

  • Initiativtager Henrik Staun, direkte 20 66 13 13 og mail: henrik@staun.dk
  • Lotte Thomsen, Skyggebørn, mobil 30 70 33 11 og mail: lotte@skyggeboern.dk
  • Presseservice: Kathrine Kanne, direkte 20 26 79 81 og mail: kathrine@sandpr.dk

 

 

Mere info om Skyggebørn

Skyggebørn er samtalegrupper for børn og unge i sorg, som har mistet én, der står dem nær eller har kronisk eller livstruende sygdom tæt inde på livet. Grupperne er inddelt efter alder – ikke efter årsagen, der har udløst sorgen eller hvor længe det er siden de har mistet.

 

Skyggebørns hovedafdeling ligger her i Aalborg og har derudover afdelinger i Aarhus, Esbjerg og København.

Skyggebørn er en nonprofitorganisation og modtager ingen offentlig støtte. Skyggebørn er derfor afhængige af økonomisk støtte fra virksomheder, fonde og medlemmer for at kunne tilbyde børn gratis plads i en gruppe.

 

Læs mere her: www.skyggeboern.dk