Nordjyllands bedste restauranter konkurrerer – med dig som dommer

Tekst Pressemeddelelse (Nordjysk Mad & Turisme) og redaktion | Foto Presse

Den 20. og 21. august 2019 bliver Nordjysk Madfestival skudt igang med en konkurrence, hvor otte af Nordjyllands bedste restauranter giver dig og dine venner den ultimative gastronomiske oplevelse i kampen om at blive Årets NM2019 Restaurant

Brancheforeningen Nordjysk Mad og Turisme slår igen i år dørene op og inviterer nordjyderne indenfor til en dyst mellem nogle af de bedste lokale restauranter, som har alle fået samme opgave – at overbevise dig om, at de kan lave den bedste menu ud fra lokale nordjyske råvarer.

Du kan blive smagsdommer i konkurrencen

Under NM2019 er det dig, der er madanmelderen. De deltagende restauranter er: NAM, La Locanda, Abstrakt, TABU, Rusk, Uafhængig, Bistro Dejavú og Prinses Juliana. Du kan være med til at bestemme, hvem der bliver dette års NM-restaurant.  Restauranterne bliver inddelt i fire hold, hvor man kan deltage som dommer på et af holdene per dag, og samtidig få nogle fantastiske kulinariske oplevelser. Man kan tilmelde sig på Nordjysk Mad og Turismes hjemmeside.

Nordjysk Madfestival på Gammeltorv

Restaurant-dysten NM2019 er optakten til Nordjysk Madfestival, som afholdes den 23. og 24. august på Gammeltorv i Aalborg. Nordjysk Madfestival vil fremme de unikke madoplevelser ud fra lokalt producerede råvarer og samle nordjyderne til fælles madoplevelser for at skabe kulinarisk nysgerrighed og inspiration, som nordjyderne kan bringe ind i eget køkken.

Gammeltorv forvandles til et madmekka og dette års Madfestival skal være endnu vildere fortæller Sarah Kruse fra Nordjysk Mad og Turisme:

– Vi har enormt store ambitioner på Nordjyllands vegne. Vi skal have en madfestival alle kender til og har lyst til at deltage i. Det er vigtigt at vi sætter pris på vores lokale producenter, og det er dét Madfestivalen handler om.

I festivaldagene afholdes der blandt andet Østers Battle, kokkekonkurrencen Årets Grønt Ret, minidyreskue, workshops og meget mere. På festivalpladsen vil der være bar, madboder og foodtrucks, hvor festivalens gæster kan forsynes sig af de nordjyske retter.

NM2019 og Nordjysk Madfestival er ved at lægge sidste hånd på arrangementet, og forventer endnu flere lokale besøgende omkring de forskellige aktiviteter på Gammeltorv i Aalborg.