Nogle af landets stærkeste stemmer hylder Benny Andersen

PRESSEMEDDELELSE - Musikkens Hus

Efter udsolgte og anmelderroste succeser kan du glæde dig til at opleve en perlerække af solister, Bisse, Katinka, Rasmus Dissing og Bodil Jørgensen sammen med Per Vers når de fortolker den folkekære digters ord og sange i januar 2023

 

Det er uforsvarligt at sætte ord i verden, sagde Benny Andersen. Alligevel brillerede han netop med ord og musik gennem et næsten 60 år langt forfatterskab om livets gang. Den folkekære digter og forfatter skrev ofte med humor og et smil på læben, men der var også plads til at udstille dobbeltmoralen, det sørgmodige og alvoren. Sangene om ”Svantes viser” med Povl Dissing, for ikke at glemme Benny Andersens på alle måder imponerende digtsamlinger.

I 2018 sov Benny Andersen stille ind, men efterlod sig et evigt elsket aftryk på dansk kultur – et aftryk, som nu hyldes og fortolkes af hele Danmarks Underholdningsorkester i selskab med nogle af landets stærkeste og mest særegne stemmer: sangerne Bisse, Katinka og Rasmus Dissing, skuespiller Bodil Jørgensen samt rapper og ordsmed Per Vers i front for showet.

 

Det var sidstnævntes møde med Benny Andersen, som i 2018 lagde kimen til projektet, som nu føres ud i livet med turné og albumudgivelse. Der skulle ikke mere end et telefonopkald til for at vække den altid nysgerrige digters interesse, og Per Vers blev inviteret på besøg:

 

Jeg slog ham op i telefonbogen: Benny Andersen, Virum – sådan, en mand af folket! Benny fyrede op for rejemadder og snaps, mens jeg fortalte ham, at jeg havde en drøm om at læse hans 900 sider lange digtsamling – mindst to gange – og finde frem til en række digte, som jeg ville indspille og fortolke sammen med ham. Jeg fik et uforbeholdent ”ja”, og vi gik i studiet. To måneder senere døde han, og jeg stod tilbage

med Benny Andersens sidste kreative output imellem mine hænder. Nu skal musikken ud. Nu skal manden hyldes!

 

Sammen indspillede de albummet “Sidste Omgang”, hvor Pers rap og Bennys talte ord smelter sammen i rytmiske duo-digte. Det blev Bennys sidste kreative gerning. Her hører vi Benny, som vi kender ham, og som vi aldrig har hørt ham før. Nysgerrig til det sidste og en del af danskernes DNA.

 

Ens for alle medvirkende kunstnere, at mødet med Benny Andersen og hans fortællinger har skabt billeder og gjort indtryk igennem livet. Sangerinden Katinka fortæller:

 

Da jeg var 10 år, fik jeg bogen med de fire fortællinger om Snøvsen. Jeg læste den på en sommer – forelskede mig i den fantastiske leg med ord og følte nærmest den var skrevet til mig. Jeg sendte faktisk et brev til Benny Andersen, hvor jeg forklarede ham, at det var den første og bedste bog, jeg nogensinde havde læst, og at nu måtte han godt sætte sig ned og skrive nogle flere historier om Snøvsen. Han var så sød at skrive tilbage og takkede for mit brev. Og så måtte han jo forklare mig, at han nok ikke kom til skrive mere om Snøvsen, men trøstede mig med, at der var masser af andre skønne eventyr at gå på opdagelse i derude.

 

Mon ikke, vi også har musikalske eventyr i vente, når de fem solister i samspil med Danmarks Underholdningsorkester hylder Benny Andersens forunderlige, lyriske og musikalske verden.

 

Hvad: En aften med Andersen
Hvor og hvornår: Koncertsalen i Musikkens Hus, d. 11. januar kl. 20:00
Pris: 450 kr.