Når socialt ansvar er en leg

SMÅ JOB MED MENING I Maximum

Der er højt til loftet i Maximum – Bowl n’ Fun i Aalborg: 13.000 kvm. Med indendørs forlystelser og en vilje til at se muligheder i mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Vera og Malene blev ansat til rengøringsopgaver via små job med mening, og nu er de svære at undvære for virksomheden

Vigtig arbejdskraft – også under Corona

Nok er centerchef Janni en smule travl midt i en corona-tid, hvor plejer er presset på enhver virksomhed. Alligevel tager hun roligt imod Malene og Vera, der veloplagte trækker støvsugere og spande frem en tidlig onsdag morgen. Der er nok at lave med bowlingbaner, boule, café, dart, escape rooms, legeland, restaurant, trampolinpark og meget andet.

-Det betyder meget at have Vera og Malene ansat, også her i en corona-tid. De fylder spritdispensere op hver morgen, tørrer af, støvsuger og sikrer at der er rent. Det betyder rigtig meget, at alle de ting er gjort, når gæsterne kommer ind af døren for at have det sjovt. Så deres arbejdsopgaver er bestemt ikke blevet mindre vigtige under corona. De har fået flere opgaver, og mange af dem handler om at skabe sikkerhed og tryghed, fortæller Janni og gennemgår dagens checkliste med Vera og Malene, der er ansat i hhv. 20 og 25 timer om ugen.

JANNI, Centerchef
– Jeg mærker et større overskud hos de medarbejdere, der møder senere end Vera og Malene. De har tid til gæsterne og til at sælge oplevelser og give den service, som vi lægger kæmpestor vægt på herude, netop fordi de praktiske opgaver er løst.
Maximum er del af Bowl n’ Fun kæden. De 16 øvrige virksomheder hedder Bowl n’ Fun. Janni har været centerchef i kæden i 2 år.

Større overskud hos medarbejderne

Ikke kun Janni ser lyset i de to arbejdsbier, der summer rundt i alle kroge af Maximum.

-Jeg mærker et større overskud hos de medarbejdere, der møder senere end Vera og Malene. De har tid til gæsterne og til at sælge oplevelser og give den service, som vi lægger kæmpestor vægt på herude, netop fordi de praktiske opgaver er løst. Det giver en merværdi til virksomheden, fortæller Janni og tilføjer, at de i den grad har taget ejerskab.

– Rummet med alt vores rengøring og vasketøj har aldrig nogensinde været så systematisk. Alt ligger snorlige efter størrelser, og de fortæller mig, hvis vi er løbet tør for noget, der skal bestilles hjem.

En nem rekrutteringsproces

Vera og Malene er ansat gennem projekt Små Job Med Mening, og det var seniorkonsulent Peter Lauritsen fra job – og rekrutteringsservicen JobFOKUS, der fandt det rigtige match til Maximum med pointen om, at selv et lille lønnet job har stor værdi for kandidaten.

-Det har været et nemt rekrutteringsforløb, og der er fordele ved at samarbejde med JobFOKUS. Lige meget hvilke arbejdsopgaver, det har handlet om, så har de været mega behjælpelige ”Jeg har lige en kandidat med erfaring inden for…” Og der kommer jo folk med erfaring inden for rengøring, køkken og så videre. Det er perfekt, fortæller Janni og forklarer, at ordningen Små Job Med Mening også giver mening for virksomheden.

-Det er ikke altid nemt at søge medarbejdere til de her specifikke arbejdsopgaver. Det kan jo netop være et job, der kun tæller 8 timer om ugen, og det kan være svært i det tidsrum, hvor vi gerne vil have det, eller at finde opgaver til 37 timers ansættelse. JobFOKUS har gjort det nemt for mig at finde folk, og så er det jo bare ekstra fedt, når der er nogle, der matcher rigtig godt og kan se det som et sted, de har lyst til at være.

Store nok til samfundssind

Samfundssind og socialt ansvar er blevet buss words netop i en corona-tid, men for Janni og Maximum er det naturligt at tænke bredt i ansættelsen af dygtige medarbejdere.

-Vi er jo store nok til at rumme forskelligheder, og Vera og Malene er jo fuldstændig på lige fod med alle andre ansatte herude. Der ligger en stor tilfredsstillelse i at vide, at her er i hvert fald to, som vi har hjulpet til at få en hverdag, hvor man er i job igen.

MALENE, Ansat i 25 timer om ugen
– Jeg nyder at komme på arbejde, ordne mine ting og hjælpe andre. Her er en fed stemning, hvor vi bruger vores humor.
VERA, Ansat i 20 timer om ugen
– Nu og her betyder det at have et job, at jeg har noget at stå op til, og at jeg faktisk glæder mig til at komme på arbejde. Det har 100% gavnet mit mentale helbred at komme herind.

Jobstafetten & virksomheden

Gennem året bringer vi portrætter af virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet; virksomheder, der ikke behøver tælle til 37 timer for at skabe et lønnet job. Alligevel giver jobbet stor mening for det menneske, der får et rigtigt arbejde.

Hvorfor tager virksomheden socialt ansvar? Hvad vinder de ved det? Hvilke opgaver får de løst med et småjob? Denne gang møder vi virksomheden Maximum. Vi glæder os til at give jobstafetten videre til en ny virksomhed.

Hvad er Små Job med Mening?

Små Job med Mening er virksomhedens nemmeste vej til at få løst helt konkrete opgaver få timer om ugen og tage socialt ansvar samtidigt. Få din næste medarbejder på faktura og gør en forskel.

Læs mere på www.job-fokus.dk eller kontakt vores job – og rekrutteringsservice JobFOKUS

PETER LAURITSEN, seniorkonsulent, peter@job-fokus.dk, tlf. 61158783

SOFIE MØLLER JOHNSEN, rekruttering, sofie@job-fokus.dk, tlf. 40 12 36 66

RASMUS VESTERGAARD PEDERSEN, rekruttering, rasmus@job-fokus.dk, tlf. 24 94 44 07