Musikanmeldelse: Sissel – smuk & stemningsfuld stemme

Tekst og Foto Betine Hvidberg Brix

Koncert i Aalborg Kongres & Kultur Center, tirsdag 17. december 2019 kl. 20.00

Når Sissel Kyrkjebø begynder at synge, er det en af verdens smukkeste og reneste stemmer, der finder de dejligste toner. Alt hun synger går lige i hjertet og stemningen er sat fra første strofe. Sissel formår at trække alle med ind i hendes juleunivers og vi er alle tryllebundet af hendes yndige udstråling.

Hun fortæller fine, søde anekdoter ind imellem sangene og fortæller, at selv om Bergen, hendes fødeby i Norge står hendes hjerte nær, er hun også rigtig glad for både København og Vendsyssel – ja, hun har nogle rigtig gode venner i Vendsyssel! Heldige dem, tænker jeg, for Sissel virker som den mest pragtfulde kvinde med det sødeste væsen.

Koncerten var flot spækket med gode gamle nordiske julesalmer, en Disney- og en ABBA-sang og selvfølgelig nogle sange fra hendes egne albums. Et dejligt miks, der viser hvor smuk og elegant en sangstemme hun har – og hvor vidt hendes stemme spænder i toneleje.

Hendes band var et genialt supplement og de gjorde det fantastisk godt med den lidt til tider jazzede spillestil – egentlig sad jeg og ønskede at Sissel næste gang hun tager på turné, vælger et mere rytmisk og jazzet repertoire – det tror jeg vil være super smukt og klæde hendes stemme.

Koncerten var både hvad angår scenografi, lys, lyd og stemning perfekt for en julekoncert. Alt gik op i en højere enhed.

Jeg er betaget af Sissel – hendes udstråling og stemme findes ikke bedre.

Dog finder jeg, at der gerne måtte være større variation i hendes sangvalg. Tempoet var til tider for ensartet, for langsomt efter min smag og jeg fandt – da “Feliz Navidad” tonede ud i en hurtig og mere eksplosiv version, ja, så svingede salen på en helt speciel måde. Det klædte Sissel.

Så giv mig lidt mere rytme og kant med knap så meget skønsang.

Giv mig lidt mere af divaen Sissel – jeg ved, hun er der – jeg så små glimt af hende.

For den smukke stemme, dejlige udstråling og stemningsfulde koncert giver jeg Sissel fire store stjerner.