Musikanmeldelse: Masser af uforløst potentiale

Tekst Mette Duedahl Pedersen | Foto Pressefoto (Thomas Steen)

Med debut EP’en ”Loop” præsenterer Daniel Firth fem sange, der på hver deres måde kredser om kærlighedens mange facetter.

En fin og både velarrangeret og velproduceret EP, der vidner om tre unge gutter, der bestemt har fat i den lange ende trods det, at EP’en ikke byder på mange overraskelser. Teksterne er dog velskrevne og beskriver på en god måde de både negative og positive oplevelser, som den underfundige kærlighed byder os alle gennem livet, og som vi derfor alle kan relatere til i større eller mindre grad. Melodierne er dejlige, optimistiske og melodiske og vinder jo mere man hører dem. De og hele lydbilledet generelt er dog meget forudsigeligt i sit udtryk og får mig flere gange til at sidde med en følelse af dêjá vu og med tanken: Hvad er det, som det her minder mig om. Inspirationen fra blandt andet Ed Sheeran og George Michael er tydelig. Næsten lidt for tydelig, for når to så prominente herrer fylder så meget i musikken, som de gør, hvem er så egentlig Daniel Firth?

Når det er sagt, så skylder jeg Daniel Firth og drengene bag produktionen at fortælle, at jeg flere gange tog mig selv i at sidde og nikke med i takt til sangenes funky beats. Og sangenes dansevenlighed er der absolut ingen tvivl om. Det slog jeg fast, da jeg en morgen lyttende til ”Hey Girl” og tog mig selv i at åbne køleskabet, mens mine ben havde en fest og bevægede sig i takt til musikken.

EP’ens sange kan ikke just kategoriseres som langtidsholdbare, men de har bestemt potentiale og som før skrevet, så vinder de ved at blive hørt flere gange. Dette kombineret med at Daniel Firth jo faktisk både kan spille og synge skaber et ganske godt udgangspunkt for en musikalsk karriere.

Alt i alt synes jeg, at ”Loop” er en velproportioneret musikalsk pakke, og jeg er sikker på, at mange piger med bankende hjerte og røde kinder helt sikker vil glæde sig til at åbne netop den. ”Loop” passer dog desværre efter min mening lidt for godt ind i den store musikindustris trædemølle, og derfor håber jeg, at Daniel Firth og resten af teamet bag produktionen i fremtiden tør at dreje fra den noget overtrafikerede musikmotorvej, der ikke rigtig fører andre steder hen end til endestationen for lovende musikere, der alligevel aldrig bliver til noget. Det kunne være spændende at se hvor Daniel Firth ville ende, hvis han fulgte de små veje ud i ingenmandsland, derude hvor der er meget højere til loftet, hvor diversiteten er større, og hvor ingen fortæller dig, hvor du skal gå hen.

Jeg er sikker på, at vi med denne EP langt fra har hørt alt, hvad Daniel Firth har at byde på, og jeg håber, at vi med tiden kommer til at høre mere til ham, og at han med tiden kommer til at berige med sit fulde potentiale.

I fremtiden drømmer jeg, kort fortalt, om at opleve mere personlighed, kant og nerve og helt personligt også gerne lidt mere funk. Jeg giver 4 forsigtige stjerner, hvor den sidste er givet i håbet om, at Daniel Firth formår at åbne op for det uforløste potentiale, som helt klart er til stede.

Skrevet af: ​, Daniel Firth, Christian Bogø Bach, Kasper B. Nielsen
Produceret af:​ Christian Bogø Bach, Kasper B. Nielsen, Daniel Firth Mixed by: ​Christian Bogø Bach, Kasper B. Nielsen
Mastered af: ​Holger Lagerfeldt

Hør musikken på Youtube

4 ud af 6 stjerner.