Mulig ny ejer og rebranding for det Danske flyselskab DAT

PRESSEMEDDELELSE - DAT - Aprilsnar 2022

Det Danske flyselskab DAT, som flyver bl.a. fra Aalborg, er i gang med at få en ny ejer. Hvis det sker, vil flyselskabet blive rebrandet til HAT. Der vil være ingen ændringer i flyveplanen eller bookingsystemet!

DAT, som er startet af Jesper Rungholm, har været i branchen i over 32 år og ser en potentiel overtagelse. Den nye potentielle ejer er Østrigske Hans Muller. Ikke meget vides om den nye ejer udover at han har en frisk tilgang til flybranchen. Hans vil gerne følge en non-profit tilgang, hvor der bl.a. bliver serveret gratis øl ombord. Hans Muller har først haft kontakt med DAT som turist, da han fløj på DAT-ruten i Finland mellem Helsinki og Kajaani. Han blev hurtigt kendt for en video han lagde op på YouTube, som kan ses her.

“Jeg blev forelsket i de små rødnæsede propelfly, så jeg besluttede at tage kontakt til Jesper og se, om jeg kan overbevise ham om at give mig flyselskabet.” Siger Muller til sin beslutning om at tage over. På hans Facebook kan du allerede se billeder af Hans sammen med DAT-fly.

“Konceptet fik mig til at falde ned af stolen. Vi ønsker kun det bedste for vores passagerer i Finland, Norge, Danmark, Tyskland og Italien. Det er derfor en no-brainer at give plads til Hans og hans drøm. Jeg vil sikre alle vores passagerer, at indtil Hans har færdiggjort sit fulde koncept, vil DAT fortsætte uden afbrydelser på alle ruter og vil være til stede, hvis Hans ikke kan levere.” kommentarer Jesper Rungholm, direktør i DAT. ”Jeg takker Jesper og hans team for fleksibiliteten. At flyve med DAT er fantastisk, men der manglede tydeligvis et østrigsk touch. Lad mig derfor introducere det nye HAT (Hans Air Transport) koncept:

Piloter:

Når jeg overtager, bliver det obligatorisk for alle HATs piloter at have overskæg. Ligesom Jesper, vil jeg være en “flyvende CEO” og vil selv flyve mange af ruterne. Jeg har ingen tidligere erfaring med at flyve, men jeg har et overskæg, så det hele burde være fint. Overskægget vil også være en integreret del af vores rebranding, som du kan se på det vedhæftede logo design.

Kabinepersonale:

Alle kabinepersonale vil være iført HAT Dirndls eller Lederhosen, det traditionelle østrigske kostume. Et af de vigtigste kriterier for at blive ansat som kabinepersonale i HAT er at kunne løfte minimum 10 kæmpe øl* (billede vedhæftet).

*1 liter ølglas

Service om bord:

Gratis øl i store glas – selvfølgelig.

Jodelmusik fra boarding til du forlader flyet.

Toiletpauser når som helst og hvor vi finder en plads til at lande.

Hvornår overtager HAT fra DAT:

Da det er en kompleks opgave at integrere alle ændringerne, sigter vi mod 1. april 2023. Indtil da ønsker vi DAT alt det bedste.

 

GLÆDELIG 1. APRIL 2022