Mød vores nye teateranmelder

Interview Christina Svendsen | Foto Privat

Her kan du møde APPETIZE’s nye teateranmelder.

Hvem er du?

– Jeg hedder Julie Høncke Keldorff og er 29 år. Da jeg oprindeligt kommer fra Gistrup lidt udenfor Aalborg, tillader jeg mit at kalde mig selv for fuldblods aalborgenser…

Hvornår startede din interesse for teater?

– Jeg har været så heldig, at mine forældre tog mig med i teateret som barn. Men teatrets kraft gik for alvor op for mig, da jeg som efterskoleelev inviterede min veninde med i Aalborg Teater, hvor vi så Martin Lyngbos stykke Jomfru Ane Gade på Lille Scene. Jeg husker endnu, hvordan jeg nærmest faldt ned gennem gulvet og var dødeligt optaget af en fremtid inden for den verden. Hvorfor jeg ikke fik det, er mig stadig en gåde…

Hvilken slags teater kan du bedst selv lide?

– Det er et vildt svært spørgsmål. Jeg har en bred smag, der strækker sig lige fra Aalborg Teaters opsætning af Sommer i Tyrol til Betty Nansen Teaters fortolkning af Bliktrommen med Thure Lindhardt i hovedrollen. Men fælles for det hele er, at jeg er en hund efter den gode historie, der kan MÆRKES. Så måske er vi ovre i den klassiske dramatiske form, hvor humor også gerne må have en central plads.

Hvad er dit forhold til teater?

– Teater er efter min mening en af menneskets stærkeste udtryksformer. Teater kan få dig til at glemme, til at tænke, til at føle og så synes jeg, at teater på en eller anden måde bliver stærkere end alle andre udtryksformer, fordi den unikke forestilling opstår lige dér I rummet mellem mennesker. Forestillingerne er aldrig de samme fra gang til gang, og publikum farver også skuespillernes oplevelse. Det er da fedt!

Hvad er din bedste teateroplevelse?

– Det er de oplevelser som jeg imponerende nok kan stadig huske, selvom det efterhånden er mere end ti år siden. For eksempel havde Aalborg Teater et gæstespil fra Mungo Park i Allerød. Stykket hed også Mungo Park. Der blev kastet med flødeboller og legen med scenografi og skuespilteknik var så stor en oplevelse, at jeg stadig husker det som noget af det bedste, selvom det måske ville opleves anderledes i dag. Jeg er også vild med konceptet 3. Stop fra Gug, hvor man faktisk lærer en masse om skuespillernes samspil og aflæsning af hinanden, mens man har det rigtig sjovt. Det er også et af de eneste kulturtilbud I Aalborg, hvor unge faktisk står i kæmpekø…

Læs Julies anmeldelse af Romeo & Julie her