Mød Shane Brox på biblioteket i Aalborg

PRESSEMEDDELELSE: Aalborg Bibliotekerne I Foto: Kamilla Bryndum

Kæmper du også hvert år for at finde på nye kalendergaver? Så prøv noget nyt. Del dig til julemånedens pakke-overraskelser – eller lav dem selv sammen med Shane Brox.

 

Skal vi ikke gøre det bare lidt anderledes end sidste år? Måske undgå at storme rundt efter ligegyldige kalendergaver til børnene. Eller gå i panik over at skulle finde på noget sjovt og tilbagelænet til pakkelegen på arbejde.

 

På Aalborg Hovedbibliotek samler vi ind til dette års pakkekalendere og gavelege – netop i erkendelse af, at mange står både rådvilde, økonomisk pressede og med en synkende fornemmelse af unødvendigt overforbrug, når de kommer til de små pakker.

Den 20. november kommer Shane Brox (DR1, Shanes Verden) dig også til hjælp med en workshop i bibliotekets Folkeværksted. Her viser fabelmageren, hvordan du laver kreative, hyperpersonlige kalendergaver ud af genbrugsmaterialer og ting, du normalt smider ud.

 

Del, byt – eller skab selv fra bunden
Danmark er et overskudsland med glemte, misforståede eller uønskede ting i kælderrummene og opbevaringskasserne under sengen. De står bare og venter på at skabe glæde og blive nogens. Og det er netop muligt gennem bibliotekets delekalenderordning.

“Falder gaven så ikke lige i smag, kan du altid give os skylden”, siger Maria Sjøblom (folkeentreprenør og deleagent ved Aalborg Bibliotekerne), der er ved at fylde toiletruller, piberensere og paillet-engle på delereolen i bibliotekets Makerspace.

 

Via delereolen kan du donere, bytte eller finde hobbymaterialer (tekstil, pap, perler etc.) til egne kreaprojekter. Suppleret af maskinerne i bibliotekets nyåbnede Makerspace, kan du helt aktuelt lave dine egne ultrakreative kalenderpakker og originale julegaver.

I modsætning til boksene med kalendergavedonationer, står delereolen der hele året rundt.

 

Shane kommer til byen
Mangler du inspiration, har TrygFonden via Bibliotekernes verdensmålsindsats DB2030. sørget for, at Hovedbiblioteket kan få Shane Brox forbi til tre workshops d. 20. november.
Her viser han dig, hvordan du kan få genbrug og skrammel til at blive til både personlige, bæredygtige og budgetvenlige gaver og pynt.

Tilmeld dig på bibliotekets hjemmeside – enten til workshoppen for børnehaver/indskoling, skolefritidsordninger/børnefamilier eller den for unge/voksne.

 

Mere information om arrangementerne med Shane Brox eller pakkekalenderbytningen kan fås hos Bibliotekskonsulent Maria Sjøblom, 25204467.

Pakkedonationer kan indleveres og findes i bibliotekets Folkeværksted.

 

(Jul i) Folkeværkstedet

Selve idéen til deleordningerne er vokset ud af Aalborg Bibliotekernes nye Folkeværksted, hvor tanken er, at det er borgerne – og det, de brænder for – der skal præge, hvad der sker.

 

Folkeværkstedet ligger på Hovedbiblioteket, hvor man har ryddet bibliotekets nordlige ende, så der kan huses workshops, DIY-temadage, klubber, aktiviteter og andre fællesskabende tiltag – af og for borgere.

Har du noget skævt, sjovt eller vigtigt, som du gerne vil have til at vokse og vil involvere andre i, så kontakt Folkeværkstedet med din idé (www.aalborgbibliotekerne.dk/folkeværkstedet).