Mød Melodi Grand Prixs nordjyske deltager

Interview Anette Vedfald | Foto Presse

På lørdag afholdes dette års danske melodi grand prix i Gigantium, Aalborg. I den forbindelse har Appetize taget pulsen på den eneste nordjyske deltager, nemlig Lasse Meling fra Frederikshavn på bare 19 år. Han er for nogen kendt som YouTube-stjerne og skal på lørdag optræde med nummeret ’Unfound’, som han selv har været med til at skrive sammen med veteranen Kim Nowak-Zorde.

Hvordan blev du egentlig kendt?

Det hele startede på YouTube, hvor jeg blev fundet af produceren Jesper Sidelmann. Han hjalp mig i gang sammen med Curtis Richa, som har skrevet musik for bl.a. Rihanna, Jennifer Lopez og John Legend.

Hvad laver du til daglig?

Lige nu fokuserer jeg kun på musikken, da tiden ikke rigtig passer til andet. Hvis det er muligt i fremtiden, ville jeg selvfølgelig gerne have en aftale. Men jeg vil også gerne smede imens jernet er varmt.

Har du en kæreste?

Ingen kommentar <3

Hvad eller hvem inspirerer dig?

Tekstmæssigt er jeg meget inspireret at hændelser fra det virkelige liv. Ikke kun mine egne, men også fra min familie.

Hvordan synes du selv, at du har udviklet dig rent musikalsk gennem de seneste år?

Jeg har udviklet mig rigtig meget teknisk og stemmemæssigt, hvilket jeg er utroligt glad for! Jeg har også arbejdet meget på at få nye kontakter, hvilket har betalt sig. Så alt i alt er jeg meget glad.

Hvad er dit forhold til Melodi Grand Prix?

Jeg husker det som en hyggelig varm familie oplevelse, hvor jeg plejede at se det med mine forældre, da de var sammen. Men jeg har desværre måtte gense det på YouTube de sidste par år.

Hvad betyder det for dig at være med i Melodi Grand Prix?

Det er vildt fedt! Det betyder at jeg kan få vist hvem jeg er og dele min historie, hvilket jeg er så utroligt taknemmelig for!

Hvordan reagerede du, da du fandt ud af at du var blandt de 10 MGP-deltagere?

Jeg blev ringet op af Mads Engaard, og han ringede helt calm og stille med sætningen “Hej Lasse, håber at du har det godt, jeg ville bare lige sige tillykke med at jeres sang er kommet med. Mit svar var “Den skal jeg lige have igen… er vi med?!”

Hvad handler din Melodi Grand Prix-sang ”Unfound” om?

”Unfound’ er en sang om at finde sig selv midt i svigt og ensomhed, og om at vælge en retning, der peger mod en bedre fremtid på trods af at kærligheden ikke altid er, som man håber.

Hvordan forbereder du dig rent mentalt til at skulle stå foran så stort et publikum på lørdag?

Jeg tænker tilbage på alle de ting jeg har lært igennem tiden, og holder min hjerne i det stadie for at føle så lidt nervøsitet som muligt.

Hvad har du af interesser ud over musikken?

Jeg kan rigtig godt lide snedker og mekaniker arbejde.

Hvad har du af håb og drømme fra fremtiden?

Min største drøm for fremtiden er selvfølgelig at blive i musikken og kunne leve af det. Så det er bare med at klø på! Plan B er en uddannelse, som jeg ikke helt har fundet ud af hvad skal være endnu.

About Anette Vedfald 107 Articles
Anette er musikskribent for appetize.dk og laver både spændende interviews og anmeldelser. Derudover er vi så heldige, at hun også har sin egen appetize-blog. Den kan du læse her.