Madspildsskolen blæser til kamp mod spild i Aalborg

PRESSEMEDDELELSE - Too Good To Go

De høje fødevarepriser har gjort det mere aktuelt end nogensinde at reducere madspild. Derfor er Too Good To Go, Arla og Arla Fonden gået sammen om at arrangere madspildsskole i efterårsferien. Madspildsskolen finder sted på Skipper Clement Skole og bliver afholdt i samarbejde med føtex Aalborg.

 

100 millioner kartofler. 80 millioner gulerødder. Og 11 millioner æg forvilder sig hvert år ned i de danske skraldespande. Det viser nye tal fra madspildstænketanken ONE\THIRD. Og det er bare en brøkdel af de i alt 814.000 tons mad, der hvert år går til spilde i Danmark.

Det skal Madspildsskolen – som Too Good To Go, Arla og Arla Fonden har udviklet i fællesskab – bidrage til at lave om på. For med fødevarepriser, der er steget med mere end 15% på et år, har det aldrig været vigtigere at forlænge madens levetid.

Formålet med Madspildsskolen er at klæde de deltagende familier på til at få brugt alt i køleskabet.

“Hvis vi for alvor skal lykkes med at reducere madspild i husholdningerne, kræver det, at vi uddanner forbrugerne til at eksperimentere mere med rester og overskudsvarer. På Madspildsskolen får de deltagende familier masser af tips og tricks til, hvordan de kan puste nyt liv i de fødevarer, der ofter ender i skraldespanden uden grund,” siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden.

Madspildsskolen har to år på bagen og er – ifølge landechef for Too Good To Go, Heidi Boye – en stor succes, fordi den skaber grobund for adfærdsændringer i hyggelige rammer:

“Med Madspildsskolen er vi lykkedes med at kombinere en hyggelig familieaktivitet med et inspirerende læringsrum, der skaber nye, gode vaner. Og vi hører fra tidligere deltagere, at vanerne varer ved. For eksempel har de børn, der har deltaget, været rigtigt gode til at minde deres forældre om, at bløde bananer er geniale ingredienser i pandekager,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go og ph.d. i forbrugeradfærd.

Råvarerne til madspildsskolen bliver leveret af føtex Aalborg. Derudover forærer føtex hver familie en ‘Madspildskasse’, som de får til opgave at anvende i undervisningen – og som de efterfølgende får med hjem.

”I føtex har vi arbejdet rigtig meget med at begrænse vores eget madspild, men vi ved også, at vi kan hjælpe vores kunder endnu mere med at begrænse madspild derhjemme. Med stigende inflation er det vigtigere end nogensinde at få mest muligt ud af resterne i køleskabet og på køkkenbordet. Med Madspildsskolen håber vi, at nordjyderne får lidt nemmere ved at trylle, når grøntsagsskuffen hjemme i køkkenet skal tømmes, og resten af kyllingen fra i går skal bruges op,” siger Thomas Nøhr Andersen, varehuschef i føtex Aalborg.

Madspildskassen indeholder alle grundsmagene i form af soya, æbleeddike, honning, salt og olivenolie samt en samling af 10 essentielle smagsgivere og krydderier. I køkkenet bliver kassen et værktøj til at justere smagen af maden.

Hvor og hvornår?

Madspildsskolen bliver afholdt i efterårsferien i uge 42 på Skipper Clement Skole, Gammel Kærvej 30,

9000 Aalborg.

Billetter til Madspildsskolen koster 125 kr. og giver adgang for op til. seks personer.

Billetter kan købes her