Blog: Lynhurtig rap-and på grønkålssalat

OPSKRIFT OG FOTO ANDERS “ÆDEDOLKEN” LANG

Opskrift varighed i alt: 30 min

Antal personer: 4 pers

Ingredienser:

  • 1 dåse Confit de Canard indeholder 4-5 stk andelår
  • Groft salt og peber
  • Finthakket grønkål
  • 1 granatæble
  • 1 æble
  • 1 lille rødløg
  • Syltede rødløg (se opskrift nedenfor, laves i god tid før, så de kan nå at køle af.)

Fremgangsmåde/sådan gør du: Læg de confiterede andelår på en rist i en bradepande, giv dem salt og peber og sæt dem i en varm grill på cirka 240 gr. i cirka 20-25 min indtil skindet er sprødt. Jeg brugte min gasgrill med infrarød bagbrænder, som gjorde det nemt at lave lækkert sprødt skind. Husk at dreje lårene et par gange under tilberedningen, så skindet får ensartet sprødt skind, hvis du bruger bagbrænder. Læg det finthakkede grønkål i et fad. Skær æblet i små fine tern og rødløget i fine skiver og fordel disse på grønkålen sammen med de syltede rødløg og drys til sidst granatæblekernerne udover salaten.

Placer de stegte andelår på salaten, og så er du klar til servering – God appetit

Syltede rødløg

  • 5 rødløg
  • 4 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk peberkorn
  • evt andre krydderi eller laurbærblade efter smag og årstid

Kog eddike, vand, sukker og peberkorn til sukkeret er opløst. Pil løgene, skær dem i tynde både og kom dem i et henkogningsglas. Hæld den kogende lage over løgene til de er dækket af lage.