Lukas Graham vender tilbage til Nibe Festival 2020

Sidste gang Lukas Graham gæstede Nibe Festival i 2015 havde bandet netop udgivet ’The Blue Album’, som skulle vise sig at skrive dansk musikhistorie. Nu, fem år senere, vender bandet endelig tilbage!

Lukas Graham er en artist, som logisk nok meget sjældent spiller Danmark. Gennembruddet worldwide betyder jo, at tourplanen også rammer det meste af verden. Altså en kæmpe kontrast til d. 6. september 2011, hvor Lukas Graham lagde en hjemmelavet video med Criminal Minds op på YouTube, og hvor Forchhammer samtidig takkede for de første 500 likes på Facebook!

”Det er en vild rejse Lukas og bandet har været på. Jeg hørte dem i efteråret 2011 til en meget intim og varm koncert på det daværende Revolution i Maren Turis Gade i Aalborg. Tror ikke, nogle af de vel godt 100 gæster der var tilstede den aften, var i tvivl om, at der var noget helt specielt under opsejling, uden dog at ane, hvor stort det her ville blive” siger festivalleder Peter Møller Madsen.

For ja, siden kom det store nationale gennembrud og lidt senere det internationale, og resten er jo en helt fantastisk historie.


Fjerde koncert i Nibe

Det er fjerde gang, at Lukas Graham gæster Nibe. Første gang i gennembrudsåret i 2012, året efter var bandet også på skovtur i Nibe, og sidst de spillede Nibe var så i 2015, hvor Lukas Forchhammer i øvrigt også optrådte med Suspekt til en af de mest legendariske Suspekt-koncerter.

”Koncerten i Nibe er selvfølgelig endnu et highlightet kapitel, og lige så selvfølgelig bliver Lukas Graham et af hovednavnene på Nibe 2020. Det var han sammen med Robbie Williams tydeligvis også til Smukfest i sidste uge. Det var to koncerter der stopfyldte området omkring bøgescenerne” – slutter Peter Møller Madsen

Lukas Graham kickstarter billetsalget

Offentliggørelsen af Lukas Graham sætter samtidig i dette øjeblik billetsalget i gang. I første omgang med et presale på et begrænset antal partout- og dagsbilletter til de mange tusinde, som abonnerer på festivalens nyhedsbrev. Under presale sparer billetkøberne 200 kr. på partoutbilletten. Fra på onsdag kl. 10 åbner det ordinære billetsalg.

Man må sige, at sæsonen frem mod Nibe 2020 nu er skudt i gang med et gigantisk brag. Med de massive røde lygter, den perfekt afviklede festival og Lukas Graham på plakaten, forventer vi stor søgning på både partout- og torsdagsbilletterne.

 

Hit på hit

’Mama Said’, ’Love Someone’, ’Drunk in the Morning’, ‘You’re Not There’ og ’7 Years’, naturligvis. Listen af ørehængere kunne blive ved – og du kender dem alle sammen. Siden debuten i 2012, har det danske band med sanger Lukas Forchhammer i front, nærmest ikke set sig tilbage, men leveret det ene kæmpehit efter det andet. Ude i verden tog karrieren for alvor fart i løbet af 2016, hvor singlen ’7 Years’ førte an for et massivt internationalt gennembrud. Bandets internationale debutalbum gik Top 10 i 11 lande, inklusiv top 3 placeringer i bl.a. USA, UK, Sverige samt #1 i Canada, Australien og Danmark, hvor albummet nu er certificeret 10xPlatin. Med den verdensomspændende succes opnåede Lukas Graham desuden hele tre amerikanske Grammy-nomineringer.

 

 

”Det bliver en superfed homecoming følelse”

Siden det internationale gennembrud i 2016, har Lukas Graham spillet på et utal af festivaler over hele verden, men ifølge Lukas selv har han og bandet savnet at spille for det danske publikum. Lukas fortæller:

 

”Efter at have spillet mange festivaler i udlandet, kommer man til at savne at spille hjemme på de danske festivaler, hvor vi får lov at feste med de fans, som kender os allerbedst. Man kommer til at savne den ”nede på jorden-hed”, der kommer, når man spiller herhjemme. Jeg tror det bliver en superfed homecoming følelse at spille på Nibe Festival igen”

 

Bandet, som udover Lukas Forchhammer består af trommeslager Mark Falgren og bassist Magnus Larsson, har i løbet af de seneste år markeret sig, som et af landets absolutte livefavoritter og har flere udsolgte Danmarksturnéer på bagen. Senest i foråret hvor mere end 80.000 feststemte fans deltog i hele fem udsolgte koncerter i Royal Arena og Jyske Bank Boxen.

 

Forude venter mere musik fra den danske gruppe og nu også en koncert på Nibe Festival til sommer.