Lokale rappere hylder sygeplejerskerne

Det sker i sangen ”Mod, sved og tårer”, der netop er lagt på Facebook og YouTube.

Anledningen er, at Florence Nightingale ville være fyldt 200 år i dag, den 12. maj. Hun var grundlægger af den moderne sygepleje og blandt andet en stor fortaler for, at bedre hygiejne og håndvask kunne redde mange liv – netop som vi ser det i dag.

Hendes fødselsdag er også grunden til, at sundhedsorganisationen WHO har udråbt netop 2020 til at være sygeplejerskernes og jordemødrenes år – hvilket desværre er blevet ekstra aktuelt pga. coronavirusset.

Det er Gug-rapperen Jonny Hefty, der har skrevet og indspillet sangen sammen med Lasse Lyd, Lars Pank, Zjakalen, Kaare Olsen og Anders Hornshøj. Beatet er af El Peligro – grafitti af Burnon.

Som det blandt andet hedder i sangen:

”I’ hverdags-superheltene – med omsorgens kræfter
fortjener guld og grønne skove, når stormen har lagt sig
stor respekt – til hver en sygeplejerske
men Florence Nightingale vil altid være den sejeste”

  • Sangen er med til at sætte fokus på, at det kan betale sig at investere i sygeplejersker og passe godt på dem. Ikke bare i den nuværende situation med coronavirus – for forskning viser bl.a., at flere patienter overlever og får et bedre forløb med færre infektioner og genindlæggelser, hvis antallet af sygeplejersker passer sammen med antallet af patienter, siger Christina Windau Hay Lund, 1. kredsnæstformand for Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland.

 

 

Se videoen og hør sangen her: