Lokale aalborgensere bag corona-velgørenhedsprojekt: “Vores konfirmations-giveaway handler om at bevare optimismen i en svær tid”

Tekst Redaktionen og Pressemeddelse | Video Mediebroen

På denne tid af året glæder unge kommende konfirmander sig sædvanligvis til at bekræfte deres tro ved kirkelige ritualer og træde ind i de voksnes rækker efter flere måneders konfirmandforberedelser.

Men med corona-krisen meddelte Kirkeministeriet allerede i marts, at årets konfirmationer enten skal udskydes til efter pinse eller først bliver afholdt i august eller september. Til de unge og deres familiers store skuffelse.

De unge skal ikke overses

Der er nok at frygte og bekymre sig om for tiden, men vi skal også bevare optimismen. Det er budskabet fra en af initiativtagerne til et corona-velgørenhedsprojekt – en konfirmations-giveaway – der er startet i Aalborg, men som Michel Lycoops håber vil brede sig til resten af landet.

– Mange unge bliver overset i denne tid. Vi hører om voksne, der mister deres arbejde og erhvervsdrivende, der går konkurs. Men hvilke konsekvenser har det for de unge, der har glædet sig til at holde konfirmation? Vores konfirmations-giveaway handler om at hjælpe en konfirmand, der fortjener en håndsrækning. Det kan være i tilfælde, hvor en forælder har mistet sit arbejde eller familien er særligt udsat under corona-krisen på grund af anden sygdom, forklarer Michel Lycoops, der er kok og medindehaver af Mad med Mest i Aalborg sammen med Mette og Stefan Klausholm, der startede Restaurant Mest.

Sammen er de gået sammen om corona-velgørenhedsprojektet, der også tæller andre lokale aalborgensiske erhvervsdrivende.

Fællesskab og fælles projekt

– Selvom de fleste brancher er hårdt ramt, har vi også brug for fællesskab og et fælles projekt. Alle kan huske, hvordan man glædede sig til at holde konfirmation, så bare det at festen er udskudt til et senere tidspunkt på året og ikke bliver som planlagt, er hårdt nok i sig selv. Alt det oveni denne corona-lockdown er ekstra hårdt for teenagere, for hvem det sociale liv betyder alt, siger Michel Lycoops.

En konfirmation skal være mindeværdig og have de unge i centrum. Her bekræfter de dåben og deres tro ved kirkelige ritualer, der markerer overgangen mellem ungdom og de voksnes rækker. Gud bekræfter løftet om at være med konfirmanderne i livet og velsigner dem. Dette står præsten og kirken for.

Alt hvad der ellers hører sig til er inkluderet i denne konfirmations-giveaway. Alt fra konfirmationstøj, frisør, fotograf, gave og bil fra kirken til festlokale eller telt, konfirmationsmenu, vin, natmad og blomster.

Heldig dreng eller pige i Aalborg

Michel Lycoops glæder sig sammen med de andre i velgørenhedsprojektet til at finde en heldig dreng eller pige i Aalborg (som forhåbentlig findes efter omtale af projektet, men ellers ved at kontakte Mad med Mest via deres Facebookside eller mail). Sammen skal han eller hun planlægge sin drømmekonfirmation med de lokale aalborgensere, der som sagt håber at denne konfirmations-giveaway vil inspirere andre til lignende tiltag, så de unge kan få lov til at blive ved med at være unge og så optimistiske som muligt i denne svære tid.

For at deltage i konkurrencen skal du kommentere på Mad med Mests faceopslag, som du kan finde her.

Se mere i videoen herunder: