Lokal musiker vil sammensmelte Norden og Nashville

Tekst Redaktionen | Foto Presse

Den aalborgensiske musiker Solvej er opvokset på landet i Vestjylland, hvor de store vidder har inspireret. I 2018 udgav hun sin debutplade, der handlede om Vestjylland og hjem og om byen og landet.

Efter Solvej flyttede til Aalborg, har hun blandt andet været initiativtager til Morgensang i Aalborg, hvor man kunne synge sammen hver onsdag på Hovedbiblioteket.

Nu er Solvejs tredje plade udkommet, og den har fået titlen: “Drømme på dage, hvor tanken er tung”. I denne omgang kommer Solvej lidt længere omkring både geografisk og musikalsk. Hun har altid flirtet med både folk, americana og country & western, og lyden af lap steel-guitar har alle dage haft hendes hjerte. Derfor skulle pladen også indspilles i Nashville, efter hovedpersonen selv havde indhentet både inspiration og gode kontakter under et sangskriver-residency i Alaska (og det i den sydlige kystby Ketchikan). Dér, i et blåt træhus, imellem bjergside og laksetrappe, opstod de første noter til og antydninger af pladens ti sange.

Vores faste musikskribent er begejstret for Solvejs univers;

– Solvej synger med sine guitar-ballader nogle finurlige og behagelige sange, der minder meget om Danmark, selvom de rent musikalsk bevæger sig i country-genren. Hendes stemme og betoning er ovre i Alberte-referencen, der emmer af ro og balance. Særligt nummeret ‘Double Denim’ er et ekstra lyt værd. Dets stemning får mig til at længes mod de danske sandstrande og blæst, mens melodien toner sig som en solnedgang over et godt stykke land i det vilde west, skriver Anette Vedfald.

På grund af situationen med corona-virus, så er release-koncerten først d. 15. april i Huset i Hasserisgade. Så der er noget at glæde sig til. Du kan se mere om Solvej på hendes facebookside og hjemmeside, hvor du kan høre meget mere musik og købe den nye plade.

Herunder kan du nyde et af numrene fra den nye plade: