Lækker tærte med marcipan, brombær og mælkechokolade

Madglæde | Line Kilsgaard

Opskriften svarer til 8 personer

Ingredienser

BROMBÆRMOUSSE
3 blade husblas
200 g brombær
75 rørsukker
korn af 1 vaniljestang
2 spsk frisk citronsaft
150 ml piskefløde
150 g græsk yoghurt 10%

MØRDEJ
150 g hvedemel
25 g mandelmel
50 g flormelis
1 knivspids salt
1 tsk vaniljesukker
85 g smør
1/2 æg

MAZARINMASSE
1/2 æg
50 g mandelmel
50 g revet marcipan
50 g sukker
50 g blødt smør
1 tsk vaniljesukker
Skal fra 1/2 usprøjtet citron
En håndfuld brombær (ca 50 gram)

MÆLKECHOKOLADECREME
200 g mælkechokolade
1 dl piskefløde
15 g glukosesirup

PYNT
Friske brombær
Rød skovsyre
Stedmoderblomster
Chokoladekugler – fx fra Valhrona

Fremgangsmåde

BROMBÆRMOUSSE
Læg husblassen i rigeligt med koldt vand i min. 15 minutter. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og mas kornene sammen med lidt af sukkeret. Kom brombærrene i en kasserolle sammen med vaniljesukkeret, sukker og citronsaft. Lad det simre i 10 minutter. Herefter blendes massen. Tag kasserollen af varmen. Vrid husblassen for vand, og kom den ned til brombærkompotten. Rør godt rundt. Sigt herefter massen og lad den køle ned til ca. 50 grader. Imens brombærrene køler ned, piskes fløden til en let skum, og den græske yoghurt tilsættes. Kom en lille smule af brombærkompotten op i fløde-yoghurtblandingen og rør godt rundt. Vend nu det sidste af brombærkompotten i og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, til massen er homogen. Kom brombærmoussen i små halvkugle silikoneforme og på frost i minimum 2 timer. Disse bomber kan sagtens laves flere dage i forvejen.

MÆLKECHOKOLADECREME
Hak chokoladen fint. Varm fløde og glukose op til kogepunktet. Kom herefter den varme fløde henover mælkechokoladen, og rør rundt. Kom cremen i en sprøjtepose og på køl i minimum 2 timer.

MØRDEJ
Kom alle ingredienserne i røremaskinen og bland ingredienserne sammen – stop så snart dejen er homogen. Kom herefter dejen på køl i minimum 30 minutter. Imens laves mazarinmassen.

MAZARINMASSE
Kom alle ingredienserne i din køkkenmaskine og pisk dem sammen til en blød konsistens. 
Kom lidt mel på bordet og rul nu mørdejen ud til ca. 1/2 cm. tykkelse. Sørg hele tiden for, at mørdejen ikke hæfter sig til bordet. Kom mørdejen op i tærteformen og tryk den godt ind mod kanterne. Prik i dejen med en gaffel omkring 5 gange fordelt på bunden af tærtedejen. Kom herefter mazarinmassen op i formen, og fordel den jævnt. Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter ved 170 grader, eller indtil den får en pæn gylden overflade. Lad tærten køle helt af efterfølgende.

OPBYGNING
Befri de små moussebomber fra formene og placér dem på kagen i et fint mønster. Lav et lille hul i sprøjteposen med chokoladecremen og sprøjt cremen ud rundt på tærten. Kom de friske brombær på tærten sammen med skovsyren, stedmoderblomsterne og lidt chokoladeknapper.

Line er kendt fra Den Store Bagedyst 2015

Instagram: linekilsgaard

Web: kagelystbykilsgaard.dk

Læs også Lines helt egen APPETIZE-blog, hvor hun hver måned deler opskrifter og andet godt