‘Kunst på arbejde’ henter ny direktør i Aalborg

Tekst PM (Dansk Industri) | Foto Presse

Kunsthistoriker Henrik Broch-Lips skal videreudvikle KPA som en af landets største udstillingsinstitutioner og skabe nye aktiviteter på et højt kunstnerisk niveau.

Henrik Broch-Lips skal fra den 1. september 2019 stå i spidsen for foreningen Kunst På Arbejde (KPA). Med ansættelsen af Henrik Broch-Lips samles den kunstneriske og daglige ledelse i en nyoprettet stilling som direktør for KPA.

– Vi har store forventninger til samarbejdet med Henrik Broch-Lips, der har præsteret flotte resultater. De seneste fem år som leder af Kunsthal NORD, hvor hans initiativer for formidling af samtidskunst, står stærkt, siger Lisbeth Heyde, bestyrelsesformand for Kunst På Arbejde.

Kunst for alle

Kunst På Arbejde er en non-profit forening, der indkøber og udlåner samtidskunst til danske arbejdspladser. Foreningen er i dag en af Danmarks største udstillingsinstitutioner med en samling på flere end 3.700 værker. Både private og offentlige virksomheder over hele landet, organisationer og uddannelsesinstitutioner kan indtræde i foreningen.

– Foreningens formål er at låne samtidskunst ud, så det bliver en naturlig del af hverdagen på virksomheder, institutioner og skoler rundt i Danmark. Henrik Broch-Lips skal blandt andet arbejde med udvikling, kuratering og kommunikation og med ham som direktør, vil vi give flere mulighed for at blive del af foreningen. Både i forhold til drift og til formidling af samtidskunst kan medlemmer og andre interessenter i kunstverdenen forvente en række nye KPA-initiativer, siger Lisbeth Heyde.

Middel til udvikling

Henrik Broch-Lips glæder sig til at skulle formidle KPA’s samling af nutidskunst, kuratere nye udstillinger og samtidig skabe nye, spændende tilbud til glæde for medlemmerne:

– Det er lidt af et drømmejob, at skulle udvikle en af landets største kunstsamlinger og sørge for at levere kvalitetskunst til arbejdspladserne. Vi ved, at kunst er et middel til arbejdsglæde, samtale og samvær. Kan man tilmed sætte den bedste, eksperimenterende samtidskunst i samspil med omgivelserne på nye, overraskende måder, er det muligt at udfordre og måske endda provokere og dermed være med til at skabe innovation, udvikling og forandring på arbejdspladserne, siger han.

Vigtig vision

Visionen om at bringe kvalitetskunst ind i dagligdagen og ind i danskernes bevidsthed gennem udstillinger på arbejdspladserne er lige så vigtig og aktuel i dag, som ved stiftelsen for 65 år siden, hvor blandt andet Louisianas grundlægger Knud W. Jensen, sammen med DA, FH (daværende LO) og Akademirådet tog initiativ til foreningen.

– Henrik Broch-Lips’ faglige baggrund som kunsthistoriker, hans ledelseserfaring og profil som faglig stærk formidler er det helt rigtige match i den udviklingsproces, som KPA befinder sig i. Hans professionelle indsats til arbejdsopgaverne og dokumenterede evne til eksempelvis at fundraise for at muliggøre nye aktiviteter på et højt kunstnerisk niveau, passer til de opgaver, som Henrik skal arbejde med som direktør for KPA, siger Lisbeth Heyde.