Koncertanmeldelse: Ib kan stadig – humoristisk og musikalsk underholdning i topklasse

Tekst og Foto Betine Hvidberg Brix

(Torsdag 12. december kl. 20.00 på Skråen)

Jeg har kendt til Ib Grønbech i over 30 år og han fik mig med på fan-siden, da jeg første gang hørte et af hans største hits, nemlig klassikeren “Hvorfor må jeg ikke få Beatles-hår?” tilbage i 1989.

Ib Grønbech er kendt for sine sange på vendelbomål og han har givet utallige koncerter på Skråen i Aalborg og i resten af Danmark gennem årene.

I år har han udgivet et nyt album “På den anden side”. Et album, der er nummer 10 i rækken af Ib Grønbech-udgivelser. Albummet indeholder 13 sange – alle selvfølgelig på vendelbomål. Ib Grønbech er genial i sine “oversættelser” og jeg har altid elsket bl.a. “Kys mig Conny” (Kiss me honey honey kiss me) og “Si Lof Tu Jæh Jæh Jæh” (She loves you)

På det nye album har han lavet endnu en super “fortolkning”. Det er af 70´er hittet ”Simon Says (Put your hands in the Air)” som i Ib Grønbechs geniale fortolkning har fået vendelboteksten ”Klap af Hans, når han æder”. Dette nye nummer og et par stykker mere fra det nye album, samt flere af de gamle hits, blev spillet til koncerten med bandet ContainerKvartetten. Bandet og Ib havde et dejligt samspil og kemien mellem de fem var god.

Koncerten blev selvfølgelig krydret mellem numrene med forskellige sjove historier om, hvordan sangene er blevet til og hvad Ib oplever på egnen omkring sig i Hundelev i Vendsyssel. Han har en god og befriende humor og da der fra salen bliver kommenteret højlydt, er Ib god til at svare. I det hele taget er han meget opmærksom på publikum og man forstår godt at aftenens koncert er udsolgt.

Man må sige at Ib Grønbech, med sine 64 år, stadig er ‘still going strong’ og han kan stadig begejstre publikum. Ib Grønbech er utrolig populær overalt hvor han optræder og han har opnået nærmest kultstatus især blandt det yngre publikum, som ofte kan alle hans sange uden ad. Det giver en helt speciel oplevelse at opleve en sal synge med på vendelbomål.

Min oplevelse af koncerten er god – det er både musikalsk og meget underholdende at tilbringe en aften i selskab med Ib Grønbech og ContainerKvartetten.

Ib leverer hvad vi ønsker, nemlig en god blanding af nye og gamle numre. Det giver den helt specielle atmosfære af nærhed, som han er kendt for. Dog gad jeg godt at han engang imellem overraskede – men han vælger det sikre og det er også forståeligt, for succesen er der.

Jeg giver fem stjerner fordi Ib leverer en koncert i samme niveau, som han plejer – for at give en stjerne mere, vil jeg gerne overraskes lidt næste gang han spiller på Skråen.

Der er stadig mulighed for at opleve koncerten, da Ib Grønbech & ContainerKvartetten fortsætter touren i foråret 2020 rundt om i landet.